Vacature: Account Manager en Underwriter Aansprakelijkheid, Cyber en Data Risk

Job intro

Voor een internationale verzekeringsmaatschappij kijken wij uit naar een Account Manager/Underwriter die verantwoordelijk zal worden voor de opstart en uitbouw van een nieuwe business line binnen Aansprakelijkheid, Cyber en Data Risico. 

Deze business line werd al met succes in andere landen binnen de groep geïmplementeerd en zal nu ook uitgerold worden in België.

Naast iemand met commerciële vaardigheden, kijken wij voor deze functie uit naar een kandidaat (M/V) met technisch-inhoudelijke kennis. 

Werkgever

Onze klant is een internationale en beursgenoteerde verzekeraar met ruim 100 jaar ervaring in de verzekeringsmarkt. Wereldwijd tellen zij 1400 medewerkers en hebben zij vestigingen in 12 verschillende landen. Als medewerker ga je bij hen aan de slag in een internationaal en meertalig gerichte werkomgeving. Een ander internationaal aspect is dat je trainingen kan volgen in één van de internationale vestigingen of deelneemt aan Claims Underwriting Forums. Hoewel onderdeel van een grote internationale groep, kenmerkt hun bedrijfscultuur in België zich toch als familiaal en gemoedelijk. Als werknemer kan je je bij hen verwachten aan een zeer grote mate van autonomie en zelfstandigheid in het uitvoeren van je functie en een brede ruimte tot initiatief en zelfontplooiing.

Taken en verantwoordelijkheden

Deze functie combineert commerciële business development taken, met taken binnen underwriting en productontwikkeling. Ongeveer 50% van je tijd zal je in deze functie in een buitendienst rol (vnl. bestaande) makelaar-cliënten bezoeken. Onze klant werkt bewust samen met een beperkt aantal makelaars die een hoge toegevoegde waarde kunnen bieden. 

Beknopt samengevat zal je takenpakket omvatten:

1) Account Management:

 • Je ontwikkelt commerciële relaties met het bestaand netwerk van makelaars door bezoeken ter plaatse en regelmatig contact. 
 • Je informeert, ondersteunt en adviseert de makelaar met betrekking tot de volgende (nieuwe) productgroepen binnen de maatschappij: beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, cyber en data risico (in brede zin)
 • Je zet deze productgroepen proactief op de kaart naar de makelaars: je organiseert en leidt events of informatiemeetings met makelaars om hen te informeren of op te leiden.
 • Je ontwikkelt mee het jaarlijks business plan voor deze productgroepen, en je zorgt voor de effectieve realisatie. Je rapporteert intern over de resultaten (naar Sales en Underwriting). In hun strategische benadering, wenst onze opdrachtgever zich de komende periode voornamelijk te focussen op de Nederlandstalige regio.

2) Underwriting en Productontwikkeling:

 • Je traceert klantbehoeften en adviseert intern in de ontwikkeling van nieuwe producten of de bijsturing van bestaande producten.
 • Je ondersteunt de underwriters in het acceptatie proces en je hebt een sturende technisch-commerciële rol in de realisatie van contracten. 
 • Je stuurt het underwriting proces bij waar nodig: op het gebied van doelstellingen, voorwaarden of (underwriting) bevoegdheden.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma, bij voorkeur in een financieel-economische of juridische richting.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Frans en het Engels. 
 • Je hebt minimum 5 jaar ervaring in underwriting of in een technisch-commerciële functie in de verzekeringssector.
 • Je hebt een zeer goede kennis van de tak Liability en je bent bij voorkeur reeds in aanraking gekomen met Cyber risico's. (nota: onze klant voorziet ook een intern opleidingstraject mbt deze materie)
 • Je hebt interesse om aan de slag te gaan in een uitdagende en veelzijdige functie die naast commerciële taken ook technisch-inhoudelijke taken omvat (product sturing en underwriting). 
 • Je bent bereid tot regelmatige verplaatsingen in België in het kader van je commerciële taken. Daarnaast zullen er sporadische verplaatsingen naar het buitenland zijn, eerder in het kader van interne opleidingen of meetings (Amsterdam, Parijs, Londen,...).

Aanbod

 • Je gaat aan de slag in een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur. De plaats tewerkstelling is Diegem, waarbij je op termijn ongeveer 50% van je tijd ook zal spenderen aan klantenbezoeken in buitendienst. 
 • Startdatum: bespreekbaar. Er kan rekening gehouden worden met een opzegtermijn. 
 • Onze klant voorziet: een competitieve bruto verloning in lijn met je ervaringsniveau, aangevuld met een uitgebreid extralegaal pakket: bedrijfswagen, tankkaart, maaltijdcheques, netto onkostenvergoeding, groeps- en hospitalisatieverzekering, een stimulerend bonussysteem. 
 • Veel belangrijker zijn echter de mogelijkheden die deze functie biedt: ruime leer- en ontplooiingsmogelijkheden, een stimulerende internationale en meertalige werkomgeving, een grote mate van autonomie en beslissingsbevoegdheid, een breed technisch en commercieel takenpakket.
 • Tot slot is onze klant een internationale en beursgenoteerde onderneming met sterke financiële slagkracht. De voorbije jaren kenden zij in België en Europa ook een continue en positieve groei.

Trefwoorden voor deze vacature

accountmanager, liability, aansprakelijkheid, verzekeringen, insurance, account manager, job, vacature, cyber risk.

Contactpersoon voor deze job

Binnen Azuro kan je voor deze functie steeds terecht bij Raf Steenssens (03/206.78.30). Om een vlotte opvolging van je kandidatuur te verzekeren, ontvangen wij graag je sollicitatie via de website van Azuro. 

Solliciteer met CV

Vergelijkbare vacatures: