Vacature: B2B Accountmanager regio Leuven-Zuid (verzekeringsmaatschappij)

Job intro

Voor een verzekeringsmaatschappij kijken wij uit naar een B2B accountmanager. In deze functie zal je binnen de toegewezen regio verantwoordelijk worden voor het beheer van de bestaande portefeuille van bedrijfsklanten en de actieve prospectie naar nieuwe klanten.

Afhankelijk van je kennis – en ervaringsniveau voorziet onze opdrachtgever een zeer intensief opleidingstraject tot 4,5 maanden.

Voor deze functie kijken wij uit naar kandidaten met een hoger diploma en met eerdere werkervaring in een commerciële functie in de financiële sector (bank, verzekeringen, leasing, overige financiële dienstverlening,….).

Taken en verantwoordelijkheden

Na een intensieve technische en commercieel-technische opleidingsperiode, ga je aan de slag in je functie als B2B accountmanager.

Als accountmanager zal je verantwoordelijk worden voor het beheer en het verder uitbouwen van de verzekeringsportefeuille binnen het segment ondernemingen in de toegewezen regio. Het betreft hier verzekeringen in brede zin: non-life verzekeringen in alle verzekeringstakken, levensverzekeringen en employee benefits verzekeringen.

Je werkt in deze functie zeer autonoom en zelfstandig. Je werkt grotendeels van thuis uit en je bepaalt de eigen agenda. Je detecteert opportuniteiten en zet zelfstandig nieuwe commerciële prospectie acties op of je neemt initiatief inzake up- en cross selling in de bestaande klantenportefeuille. Je bezoekt je klanten ter plaatse, of nodigt hen uit voor een adviesgesprek in één van de regionale kantoren.

Daarnaast heb je ook sterke aandacht voor retentie en je bouwt aan een duurzame relatie met je klanten op basis van vertrouwen en service.

Hoewel je autonoom werkt in deze functie kan je ook terugbuigen op een zeer goede ondersteuning vanuit de hoofdzetel van de verzekeringsmaatschappij. Naast uitgebreide opleidingsmogelijkheden en actieve coaching door de district manager, gaat het hier dan o.a. over: telesales acties, nationale campagnes, uitwisselen ideeën en “best practices”, organisatie van klantenevents, etc… .

Profielkenmerken

  • Je bent in het bezit van hoger diploma.
  • Je kan terugbuigen op minimum 3 tot 5 jaar (of meer!) eerdere commerciële ervaring in de financiële sector (bank, verzekeringen, leasing, overige financiële dienstverlening,…).
  • Je hebt een zeer goede talenkennis NL en FR.
  • Je bent leergierig en staat open voor regelmatige bijscholing en opleiding.
  • Je bent in staat zeer zelfstandig en autonoom te werken en je beschikt over de nodige zelfdiscipline.
  • Je bent ondernemingsgericht en je hebt zin voor initiatief.
  • Je bent flexibel ingesteld naar verplaatsingen toe en je hebt geen 9-to-5 mentaliteit (mogelijke klantenevents na de kantooruren).

Aanbod

  • Je gaat onmiddellijk aan de slag met een vast en voltijds contract van onbepaalde duur in dienstverband. Azuro staat als extern advieskantoor enkel in voor de search- en selectie van een geschikte kandidaat. Het is niet mogelijk deze functie uit te oefenen op zelfstandige basis.
  • Naast uitgebreide opleidingsmogelijkheden, voorziet onze opdrachtgever een mooi verloningspakket met een zeer uitgebreid commissiesysteem met realistische targets. Een bedrijfswagen met tankkaart, gsm, laptop, een home office installatie, netto onkostenvergoeding, groeps- en hospitalisatieverzekering is eveneens voorzien.

Trefwoorden voor deze vacature

accountmanager, Leuven, verzekeringen, insurance, vacature, job

Solliciteer met CV

Vergelijkbare vacatures: