Vacature: Ervaren Business Proces- en Projectmanager Verzekeringen

Job intro

Ben jij gebeten door Lean Procesverbetering? Heb jij concrete ervaring als business analist, Lean Procesmanager en/of projectmanager, en combineer je dit met concrete ervaring in de verzekeringssector?

De aanwervingen voor deze vacature werden ondertussen helaas reeds stopgezet. Mogelijk werd u via een andere website nog naar deze pagina doorverwezen. Klik op jobcorner voor een overzicht van onze huidige openstaande vacatures.

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie ga je aan de slag bij een grote verzekeringsmaatschappij als Lean Proces- en Projectmanager langs de business zijde. Concreet betreft het hier de operationele backoffice diensten binnen zowel Life als Non-Life public & corporate insurances.

Als proces- en projectmanager ben je verantwoordelijk voor de interpretatie en herinterpretatie van processen vanuit de invalshoek van de business. Projecten en wijzigingen kunnen van wettelijke of strategische aard zijn of kunnen kaderen in een verdere verbetering van de algemene operational excellence. Momenteel lopen er ook projecten ter verdere uitbouw van de E-Dienstverlening. Als ervaren Proces- en projectmanager zal je in deze functie ook verantwoordelijk worden voor de aansturing van de business analist E-Dienstverlening.

Samen met projectmanagers en architecten realiseer en bewaak je de end-to-end procesverbeteringen binnen de operationele backoffice diensten van public & corporate insurance. Je verzamelt voorstellen en behoeften van de business en je gaat op basis van Lean methodieken ook zelf op zoek naar verbeteringen in de werkprocessen.  Je stelt strategische prioriteiten in je projectportfolio, in lijn met de algemene strategie en objectieven binnen productaanbod, dienstverlening en efficiëntie.

Je stemt de business behoeften duidelijk af, schrijft ze uit en zet ze om in concrete (nieuwe of geactualiseerde) processen en oplossingen en communiceert hierover met andere betrokken partijen en stakeholders.

Je bent verantwoordelijk voor het (kennis)beheer van de processen. Je bouwt je algemene kennis van de end-to-end processen verder op en bekijkt processen hierbij steeds end-to-end en vanuit een koepelview.

Je staat in voor de verdere projectmatige opvolging en aansturing vanuit de business zijde van projecten. Je bewaakt het projectcharter en de scope, en stuurt de verschillende betrokken partijen aan.

Binnen deze projecten sta je ook in voor de change management communicatie. Je coacht ook andere projectleiders hierin. 

Tot slot draag je een belangrijke rol in het ontwikkelen en realiseren van nieuwe E-Dienstverleningen aan klanten.

Je werkt samen met erg diverse intern betrokken diensten en stakeholders zoals de IT-diensten, de verschillende operationele backoffice diensten binnen zowel Leven als Niet-Leven, het digitale competentie center in kader van de ontwikkeling van E-Diensten, enz...

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een master diploma en je hebt een grondige ervaring binnen procesmanagement en project- , portfolio- of programma management.

Je hebt een sterke methodologische kennis van business analyse en procesverbeteringsmethodieken enerzijds en projectmanagement methodieken anderzijds. Je beschikt over concrete attesteringen (Lean, Six Sigma, BPM(N), PMI, Prince2,...).

Je bent goed tweetalig NL/FR en je hebt een goede kennis van het Engels.

Daarnaast heb je ook concrete ervaring in de verzekeringswereld (affiniteit met business processen).

Aanbod

Vast contract van onbepaalde duur in Brussel Centrum.

Tewerkstelling in een zeer uitdagende en afwisselende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden en opleidingskansen.

Interessant loonpakket en een uitgebreid pakket van extralegale voordelen met flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerk (2 dagen per week!).

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: