Vacature: Meerdere dossierbeheerders Kredietomgeving bij FSMA

Job intro

Ben jij in het bezit van een bachelor diploma financie- en verzekeringswezen, rechtspraktijk of financiën?

Azuro heeft de wervingen voor deze vacature ondertussen afgesloten. Mogelijk werd je via een externe website nog naar deze pagina doorverwezen. Klik door naar onze vacature pagina voor een overzicht van onze actuele functies.

Werkgever

De FSMA is sinds 1 april 2011 de opvolger van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).  Voluit is haar officiële benaming ‘Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten’ (‘Financial Services and Markets Authority’ of FSMA).

De FSMA houdt, naast de Nationale Bank van België, toezicht op de Belgische financiële sector.  Haar bevoegdheden situeren zich binnen de volgende zes domeinen : toezicht op de financiële markten en genoteerde vennootschappen, gedragstoezicht, producttoezicht, toezicht op financiële dienstverleners en tussenpersonen, toezicht op de aanvullende pensioenen en bijdragen tot een betere financiële vorming.

FSMA kenmerkt zich als een deskundige en kennisgerichte werkomgeving. Als organisatie staan zij aan het  speerpunt van nieuwe ontwikkelingen in de financiële sector. Als medewerker bij FSMA kan je dan ook rekenen op uitgebreide opleidingsmogelijkheden en krijg je de kans om nieuwe ontwikkelingen in de sector op de voet mee op te volgen. 

Taken en verantwoordelijkheden

Als dossierbeheerder ga je aan de slag in een nieuwe opgerichte dienst bij de FSMA. 

Door uitbreiding van de bevoegdheden van de FSMA vanaf juli 2015, dienen kredietgevers en kredietbemiddelaars zich vanaf deze datum te laten erkennen en registreren. Om erkend te worden zullen zij in de toekomst moeten beantwoorden aan strengere vereisten. Ook krijgt de FSMA sterkere bevoegdheden inzake het houden van toezichtscontroles op kredietgevers en kredietbemiddelaars in het algemeen. Algemeen gesteld wordt een strengere regulering ingesteld, met sterkere controlemechanismen ter opvolging (vb. strengere opleidingsvereisten, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, verplichte aansluiting bij een ombudsdienst, sterkere informatieplicht naar de consument toe, enz…..).

Als dossierbeheerder zal je mee aan het speerpunt staan van deze ontwikkelingen en deze mee in goede banen helpen begeleiden. Je zal je hierbij voortdurend op de hoogte moeten houden van nieuwe evoluties binnen je domein.

Bij opstart van de dienst zal jouw taak er in eerste instantie uit bestaan nieuwe aanvragen voor erkenning te beheren, in lijn met de nieuwe reguleringen.  Je staat in voor het verwerken, registreren en beheren van aanvragen. Je beoordeelt dossiers en voert kwaliteitsanalyses uit op ingediende documenten.  Je gaat hierbij kritisch na of dossiers voldoen aan de wettelijk gestelde criteria.

Je volgt wijzigingen inzake de reglementeringen of klantendossiers op. Je communiceert zowel intern als extern in het kader van dossiers die je beheert.

Je werkt in deze functie in teamverband met je collega dossierbeheerders en je wordt in de uitvoering van je taken begeleid door een ervaren jurist(e). 

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een bachelor diploma financie- en verzekeringswezen of rechtspraktijk. Idealiter heb je ervaring opgedaan in de financiële sector(bank- of verzekeringssector in brede zin). Aangezien onze klant een nieuw team samenstelt, kijken wij voor deze functie uit naar kandidaten met verschillende ervaringsniveau's: zowel zonder ervaring, met eerste ervaring of ervaren.

Affiniteit met kredieten of regulering/wetgeving in de financiële sector kan een plus zijn. 

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Frans en het Engels. Je hebt interesse om je kennis van het Frans verder te ontwikkelen.

Je hebt administratief sterk en je hebt een goede kennis van de standaard MS-Office toepassingen zoals Outlook, Word en Excel.

Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Je bent kritisch ingesteld en je bent leergericht. Je hebt interesse om aan de slag te gaan in een omgeving waar voortdurende kennisbijscholing belangrijk is.

Aanbod

Een voltijds contract van onbepaalde duur.

Een functie binnen een professionele omgeving.  Onze cliënt stelt zowel aan zichzelf als organisatie, als aan haar medewerkers hoge eisen, maar talent wordt gewaardeerd.

FSMA biedt interessante en eigentijdse werkvoorwaarden die op één lijn staan met de voorwaarden in de financiële sector.

Plaats tewerkstelling: centrum van Brussel, uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Trefwoorden voor deze vacature

 FSMA, vacature, job, functie, bachelor, dossierbeheerder

Contactpersoon voor deze job

 Contact Details: Raf Steenssens, 03/206.78.30, raf.steenssens(AT)azuro.be

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: