Vacature- Schade-expert Productaansprakelijkheid

Job intro

Voor Cunningham Lindsey kijken wij uit naar een Schade-expert Productaansprakelijkheid voor vaste indiensttreding. Deze functie focust op het uitvoeren van schade-expertises van A-Z in opdracht van diverse spelers in het segment Productaansprakelijkheid in België.

Werkgever

Cunningham Lindsey is wereldwijd actief in schade-expertises, claims management en risk solutions en heeft een track record van meer dan 100 jaar.

Ze werken samen met verzekeringsmaatschappijen, verzekeringsmakelaars, verzekeringnemers en bedrijven, waarbij zij hun expertise en onafhankelijk advies ter beschikking stellen wanneer schades zich voordoen. Ze worden ingeschakeld bij diverse schades, waaronder ook voor de grootste catastrofes die zich de laatste decennia hebben voorgedaan.

Cunningham Lindsey investeert voortdurend in haar medewerkers en in de optimalisatie van haar processen en technische resources.

Met meer dan 6000 ervaren medewerkers wereldwijd in meer dan 600 vestigingen staan zij steeds ter beschikking en kunnen zij snel paraat zijn wanneer schades zich voordoen.

Hun Schade-experts zijn specialisten vooral in industriële schades zoals Gebouwen, Machinebreuk, Marine, Productaansprakelijkheid, Product Recall en Milieuaansprakelijkheid. Zij worden gevraagd door verzekeraars, makelaars en specifieke partijen om complexe schadevorderingen te beoordelen waar ook ter wereld zij zich voordoen.

Taken en verantwoordelijkheden


De taken van de Schade-expert Productaansprakelijkheid zullen de volgende zijn:

• Binnen een multidisciplinair team van experts zal je zelfstandig (complexe) schade-expertises uitvoeren in het segment Productaansprakelijkheid en Product Recall. Dit omvat schades in voornamelijk de volgende domeinen : petrochemie, voeding, bodempollutie en grondstoffen.

• Hierbij behandel je de schadedossiers van A-Z :

 • je voert expertises uit op het terrein
 • je analyseert de oorzaken en omstandigheden van schadegevallen
 • je stelt de verschillende betrokken partijen vast en onderzoekt hun aansprakelijkheid
 • je evalueert en begroot de geleden schade en vergoedingen, inclusief bijvoorbeeld de kosten om gebrekkige goederen te vernietigen
 • je gaat na welke (Belgische en/of buitenlandse) verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen betrokken zijn
 • op een heldere en verstaanbare wijze stel je rapporten op over de schade-expertises die je uitvoert, rekening houdend met alle aspecten in een dossier
 • je geeft eveneens advies rond mogelijke procedures (minnelijk of gerechtelijk).

• Je wordt ingezet voor schade-expertises in België. Sporadisch is het mogelijk dat je je moet verplaatsen naar het buitenland voor internationale schadegevallen.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een ingenieursdiploma (Scheikunde, Landbouw of Bio Ingenieur) of van een Bachelordiploma Chemie.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, een zeer goede kennis van het Engels (mondeling/begrip) en een goede kennis van het Frans (mondeling/begrip).
 • Je hebt enkele jaren ervaring in (complexe) schade-expertises, bij een schade-expertisekantoor of in de verzekeringssector. Deze ervaring kan zijn opgedaan op het terrein, maar ook als inhouse complex claims handler. Scheikundige profielen met ruime ervaring als ingenieur, maar zonder ervaring in schade-expertises of in verzekeringen, kunnen eveneens in aanmerking komen.
 • Je kan je terugvinden in de volgende kenmerken : analytisch, precies, sociaalvaardig, communicatief, commercieel inzicht & compromisvaardig, gedreven & proactief, correct, leergierig, beheerst & diplomatisch.

Aanbod

 • Je gaat aan de slag met een voltijds contract van onbepaalde duur in België, waarbij je werkt vanuit de vestigingen van Cunningham Lindsey in Antwerpen en/of Waver en van thuis uit.
 • De mogelijkheid tot thuiswerk garandeert een perfecte afstemming van je work/life balans.
 • Bruto verloning op basis van je ervaring, aangevuld met een mooi pakket aan extra voordelen, inclusief een bedrijfswagen.

Trefwoorden voor deze vacature

chemie, scheikundig, ingenieur, bio-ingenieur, landbouwingenieur, geoloog, voeding, landbouwkunde

Contactpersoon voor deze job

Annick Engelen 03/206.78.32 - annick.engelen@azuro.be

Solliciteer met CV

Vergelijkbare vacatures: