Vacature: Senior Compliance Partner Argenta

Job intro

Ben jij in het bezit van een master diploma rechten of een master diploma in een financieel-economische richting? Heb jij concrete kennis en ervaring binnen compliance in de bank- of verzekeringswereld?

Deze vacature werd ondertussen afgesloten. Mogelijk werd u nog naar deze pagina doorverwezen via een externe website. Klik door naar onze jobcorner voor een overzicht van onze huidige vacatures. Via de jobcorner kan u ons ook steeds vrijblijvend uw cv bezorgen voor toekomstige vacatures.

 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare en veilige producten. En die strategie loont. Reeds meerdere keren werd Argenta verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in België en met een winstgroei van 43% sloot de groep Argenta het laatste boekjaar zeer succesvol af. Door de recente stresstest van de ECB werd duidelijk dat Argenta de meest solide bank is in België en bij de top van financieel gezonde banken van Europa behoort. Met een tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta verder uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal ook de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Als ervaren compliance adviseur ga je aan de slag in een team van Compliance Partners, waarbij je rapporteert aan de Teamleader Compliance (die tevens Compliance Officer is van Argenta Bank). Je opereert binnen de directie Compliance & Integriteit, waar ook de dienst Inspectie en de Ombudsdienst actief is, met dewelke je nauw samenwerkt.

Je voert onderzoek naar en je adviseert over de toepassing van compliance regelgeving gericht op de beheersing van compliance risico’s en de sensibilisering van medewerkers.

Je takenpakket omvat onder andere:

  • Je adviseert en sensibiliseert enerzijds de operationele directies en anderzijds de kantoorhouders met betrekking tot compliance issues en je werkt mee aan strategische compliance projecten.
  • Je werkt risico-analyses uit en doet op basis hiervan proactief voorstellen voor het jaaractieplan binnen Argenta.
  • Je geeft opleidingen (rond compliance, witwas, deontologie, bijzondere fiscale mechanismen, MIFID, PRIPS, cliëntacceptatiebeleid) aan medewerkers om hen te sensibiliseren over de compliance materie.
  • Je volgt de relevante compliance evoluties binnen de financiële wereld nauwgezet op en deelt deze informatie binnen de organisatie. Teneinde pragmatische adviezen te kunnen geven aan de verschillende directies, zorg je er uiteraard ook voor dat je juridische / fiscale / technische kennis van bancaire en verzekeringsproducten op peil blijft.
  • Je werkt nauw samen met je directe collega’s die verantwoordelijk zijn voor de witwasmonitoring, met de collega’s van het team inspectie en met de collega’s van de ombudsdienst.
  • Je neemt actief deel aan werkgroepen zoals bijvoorbeeld van Febelfin.

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een master diploma rechten of een master diploma in een financieel-economische richting.

Je hebt concrete kennis en ervaring opgedaan in de bank- of verzekeringssector in een generalistische juridische functie of in een functie binnen compliance. Je bent in ieder geval vertrouwd met relevante compliance wetgeving in de financiële sector zoals compliance, witwas regelgeving, deontologie, MIFID,  PRIPS, bijzondere fiscale mechanismen en clientacceptatiebeleid.

Je bent vertrouwd met één of meerdere productgroepen in de banksector of de verzekeringswereld. Je hebt interesse om je kennis te verbreden naar andere productgroepen.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans, zowel gesproken als geschreven.

Je bent sterk communicatief aangelegd.  Je bezit overtuigingskracht en je bent in staat om complexe materie op een heldere manier te verwoorden.

Je kan jezelf terugvinden in de volgende trefwoorden: diplomatisch, assertief, mensgericht, integer, zelfstandig, teamplayer, kritisch, resultaatsgericht, verantwoordelijk, flexibel, positief ingesteld.

Aanbod

Vast contract van onbepaalde duur te Antwerpen.

Een uitdagende functie in de financiële sector bij een sterk groeiende en dynamische speler.

Een aantrekkelijk salarispakket, goede arbeidsvoorwaarden waaronder glijdende werkuren die je toelaten een evenwichtige work-life balance te respecteren.

Vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Trefwoorden voor deze vacature

Je kandidatuur zal binnen Azuro opgevolgd worden door Bart Bernaerts (telnr 03/206.78.31).

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid op het internet: vacature, functie, jurist, job, compliance, legal, juridisch adviseur, bank, verzekeringen, banking, insurance, master rechten, Antwerpen.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: