Vacature: Adviseur Public en Corporate Banking

Job intro

Kijk jij uit naar een functie binnen Project Finance, public finance en/of corporate finance? Heb jij ervaring met PPS financiering of DBFM structuren?

De aanwervingen voor deze functie werden ondertussen helaas afgesloten. Mogelijk werd je nog naar deze pagina doorverwezen via een andere website. Voor een overzicht van onze huidige en actuele vacatures klik je best hier

Taken en verantwoordelijkheden

 Je wordt binnen Argenta verantwoordelijk voor de uitbouw van het domein public en corporate banking. Je focus ligt daarbij vooral op public banking.

Je bent het centrale aanspreekpunt binnen Argenta voor de financieringsdossiers binnen public en corporate banking. Je identificeert opportuniteiten en bouwt relaties uit met potentiële cliënten. Je verzorgt de communicatie naar interne en externe stakeholders.

Je brengt de behoeften van onze cliënten in kaart en stemt de dienstverlening van Argenta daarop af. Je werkt hiervoor nauw samen met de IT-diensten, Accounting en onze interne juridische departementen.

Je analyseert concrete financieringsdossiers en volgt bestekaanvragen op. Je legt die na analyse voor aan het investeringsoverleg.

Je leidt de onderhandelingen met de cliënten en draagt mee zorg voor een optimalisering van de financieringsvoorwaarden.


Je coördineert het hele voortgangsproces, zowel intern als extern, en neemt actief deel aan overlegmomenten.

Daarnaast sta je ook in voor het administratief beheer van financieringsdossiers, zoals het beheer van bestekaanvragen of het in orde brengen van de documentatie bij de afsluiting van een kredietcontract.

Je zorgt dat je voortdurend op de hoogte blijft van nieuwe (markt)evoluties, tendensen en wetgeving. Je bouwt een netwerk van professionals uit via seminaries, werkgroepen en beroepsverenigingen of doet aan literatuuronderzoek.

Je bent je bewust van de risico’s die inherent zijn aan de producten, activiteiten, processen en systemen waaraan je meewerkt. Je zult de risico’s, waarmee je tijdens de uitoefening van je functie in aanraking komt, identificeren en rapporteren.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in een financieel-economische richting.
 • Je hebt idealiter 3 tot 5 jaar ervaring in de banksector/financiële sector, waarvan minstens 2 jaar binnen public en/of corporate finance. Ook kandidaten met ervaring in de vastgoedsector of bij een publieke overheid kunnen in aanmerking komen voor deze vacature.
 • Belangrijker immers, is je vertrouwdheid met financiering voor de publieke sector en met PPS-projecten. Kennis van DBFM-structuren is een plus.
 • Je inzicht in het domein van public en corporate banking stelt je in staat om nieuwe opportuniteiten te detecteren en te signaleren.
 • Je hebt een eerste kennis van de financieel-administratieve ondersteuningsprocessen voor public banking cliënten en hun impact op de interne werkingsprocessen binnen o.a. betalingsverkeer, finance en accounting.
 • Je hebt een zeer goede kennis van Excel.
 • Je kunt autonoom werken.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent sterk in relatiebeheer naar je stakeholders.
 • Je analytische vaardigheden stellen je in staat om vlot de juridische en financiële context van projectfinancieringen te doorgronden en om numerieke informatie te interpreteren.
   

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur met tewerkstelling op de hoofdzetel van Argenta in Antwerpen-centrum.
 • Bruto verloning aangevuld met een breed pakket aan extralegale voordelen (laptop, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, mooi aantal vakantiedagen).
 • Uitdagende en leerrijke functie inhoud.

Trefwoorden: public finance, corporate finance, project finance, vacatures, jobs, functies, Antwerpen, PPS PPP, financiering, projectfinanciering, social banking, public banking, wholesale banking, publiek private parnerships, infrastructuur, vastgoed, publieke sector, overheid, overheden

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: