Vacature: Assistant Underwriter Engineering bij HDI Global (afgesloten)

Job intro

Heb jij interesse in deze functie van assistant underwriter engineering?  Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten.


Werkgever

Ondernemingen in de handels-, productie- en dienstverlenende sectoren hebben behoefte aan een verzekeringspartner die ze kunnen vertrouwen. Als onderdeel van de Talanx-groep, die wereldwijd meer dan 21.000 werknemers telt, is HDI Global SE al tientallen jaren lang een van de toonaangevende verzekeraars met een breed en op behoeften gebaseerd gamma aan verzekeringsoplossingen en bijhorende diensten.

Of het nu gaat om risico's op het gebied van aansprakelijkheid, brand- en bedrijfsschadeverzekering, bedrijfsonderbreking, D&O of transport of technische verzekeringen: HDI Global SE biedt een compleet assortiment van verzekeringen aan tegen bedrijfsrisico's. Via hun netwerk in meer dan 130 landen, bieden zij wereldwijde dekkingen aan in de vorm van internationale verzekeringsprogramma's. De innovatieve "Cyber +"-verzekering tegen cyberrisico's zijn verder een voorbeeld van hun hoogkwalitatief prestatieniveau.

Voor het departement Engineering kijken wij bij HDI Global momenteel uit naar een Assistant Underwriter Engineering (m/v) te Antwerpen:

Taken en verantwoordelijkheden

Onze Engineeringafdeling te Antwerpen sluit verzekeringspolissen “Alle Bouwplaats Risico's” (ABR/CAR), “Montage & Proeven (EAR)”, “Machinebreuk” en controleverzekeringen af.

De afdeling bestaat uit 4 medewerkers en omhelst de activiteiten van onderschrijving, administratie/productie en schaderegeling.

Als Assistant Underwriter zal je verantwoordelijk worden voor de volgende taken:

 • Opvolgen van abonnementspolissen en/of “open covers”. Het analyseren van risico’s bij het ontvangen van de offerteaanvragen; tariefbepaling van deze risico’s; het opstellen van een offerte en het beheer van de offerte tot de afsluiting ervan. Hoofdzakelijk in het kader van polissen “Alle Bouwplaats Risico’s” & “Tienjarige Aansprakelijkheid”.
 • Op basis van de uitgewerkte offertes en dekkingsbevestigingen de polis of bijvoegsels opstellen of de binnenkomende polis en bijvoegsels controleren teneinde correcte polissen te garanderen.
 • Het opmaken van de nodige aanvragen en herinneringen bij gebrek aan correcte binnenkomende regelingsstukken.
 • Instaan voor het inbrengen van de polis en bijvoegsels in de systemen van HDI, volgens de opgelegde regels, guidelines en termijnen, teneinde een efficiënte en correcte opvolging en administratie te garanderen.
 • Inbrengen van de premies in de systemen van HDI, volgens de door HDI opgelegde regels, guidelines en termijnen, uitvoeren van de controle van de premiekwijtingen teneinde de correctheid ervan te kunnen vaststellen voordat deze naar de makelaars worden opgestuurd.
 • Encodage in de systemen van HDI teneinde de dossiers te voorzien van geordende informatie en gegevens.
 • Instaan voor het aanleggen van nieuwe dossiers, vervolledigen van dossiers.
 • Uitvoeren van bepaalde administratieve en ondersteunende activiteiten volgens de door underwriting of management gegeven instructies teneinde een goede ondersteuning te bieden; op termijn ook voor complexe en internationale zaken.
 • Schriftelijk of telefonisch vragen van klanten beantwoorden teneinde een correct antwoord te formuleren of door te verwijzen naar de meest geschikte collega indien nodig.
 • Zorgen voor het uittypen en afwerken van brieven, nota’s, begeleidende brieven, … teneinde het administratieve werk voor de medewerkers tot een minimum te beperken

Profielkenmerken

 • Bachelor Financie en verzekeringswezen of een ander hoger diploma met relevante ervaring in dossierbeheer of onderschrijving.
 • Minimum 3 jaar relevante ervaring in non-life verzekeringen als dossierbeheerder of onderschrijver.
 • Talenkennis: Nederlands/Frans/Engels.
 • Zeer goed gebruik van de Microsoft Office in het algemeen (Outlook, Word, Excel, …).

Aanbod

 • Je gaat aan de slag met een vast contract van onbepaalde duur. Azuro staat als extern selectiekantoor enkel in voor de search en selectie.
 • Een stabiele baan in een internationale maatschappij, erkend in zijn sector.
 • Een aangename werkomgeving.
 • Een aantrekkelijk salaris volgens uw ervaring. Bruto verloning aangevuld met onder andere: groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, 13de + 14de maand, glijdende werkuren,....
 • Werklocatie: Antwerpen-centrum. Britselei 15 te 2000 Antwerpen.

Trefwoorden voor deze vacature

HDI Global, Antwerpen, functie, vacature, job, engineering, assistant assistent underwriter, dossierbeheerder, onderschrijver

Contactpersoon voor deze job

Raf Steenssens van Azuro. Wij ontvangen graag uw sollicitatie via onze website om een vlotte opvolging van uw kandidatuur te garanderen. Voor verdere vragen kan u contact nemen via: raf.steenssens@azuro.be, telnr. 03/206.78.30

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: