Vacature: Backoffice Manager Levensverzekeringen (afgesloten)

Job intro

 

Op zoek naar een functie als manager in de verzekeringswereld?

Deze functie werd ondertussen helaas afgesloten. Klik hier voor een overzicht van onze huidige vacatures binnen risk management. Aarzel ook niet om vrijblijvend te solliciteren bij ons via de jobcorner.

Taken en verantwoordelijkheden

Als backoffice manager leven zal je bij deze verzekeraar specifiek eindverantwoordelijk worden voor de end-to-end dienstverlening aan het distributiekanaal van onafhankelijke verzekeringsmakelaars.  Je stuurt hierbij een dienst aan die verantwoordelijk is voor de volledige scope inzake klantenbeheer binnen Leven (2e en 3e pijler):  acceptatie, tarificatie en onderschrijving van polissen, polisopmaak en -beheer, alsook het schadebeheer binnen Leven, zoals uitkeringen bij leven of overlijden.

Je bent verantwoordelijk voor de planning, organisatie en goede operationele werking van de afdeling.

Je gaat zeer proactief op zoek naar verbeteringsmogelijkheden om de kwaliteit, efficiëntie en de klantvriendelijkheid van de geleverde diensten verder te optimaliseren.  

Je coacht de medewerkers van je afdeling ter verbetering van hun prestaties.  Je bent verantwoordelijk voor het voeren van motivatie- en evaluatiegesprekken. Je neemt initiatieven ter verbetering van de werkomgeving en sfeer. Je detecteert en signaleert opleidingsbehoeften tijdig en draagt er zorg voor dat je steeds over voldoende, gemotiveerde en geschikte medewerkers beschikt.

Je vormt de schakel naar andere afdelingen binnen de onderneming. Je overlegt met directeurs, teamleden en collega’s van andere directies en afdelingen om een optimale werking, kennisuitwisseling en vlotte samenwerking te garanderen.

Gezien je verantwoordelijkheid over de dienstverlening aan het makelaars distributiekanaal, lever je  proactief input ter bepaling van het algemeen beleid en de commerciële of product-technische strategie. 

Je rapporteert aan de algemene backoffice directeur.

Profielkenmerken

 Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma en je hebt concrete kennis en ervaring binnen het domein Leven.

Je hebt kennis van de verzekeringstechnische en fiscale aspecten van levensproducten.

Je bent een sterke people manager en je hebt concrete ervaring in een leidinggevende functie als teamleader of manager.

Je hebt een zeer goede kennis van zowel het Nederlands als het Frans.

Kennis van software toepassingen in de levensverzekeringen is een plus.

Je hebt een breed inzicht in de verzekeringssector.

Je bent in staat zeer zelfstandig en autonoom te werken en je hebt zin voor initiatief.

Je hebt een goed relativeringsvermogen, bent ondernemingsgericht en je bent een echte hands-on problemsolver.

Je voelt je thuis in een dynamische en veranderende omgeving. Affiniteit of ervaring met proces- en efficiëntieverbetering zijn een bijkomende plus.

Aanbod

Het team waarvoor je verantwoordelijk wordt, is in sterke evolutie en zal op termijn nog uitbreiden. Dit geeft je brede ruimte tot verdere ontplooiing en sturing van de dienst, maar ook de kans om je eigen stempel nog te drukken.

Competitief verloningspakket met o.a. maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, smartphone, laptop, bedrijfswagen en netto onkostenvergoeding.

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid via internet: life insurance, levensverzekeringen, tak 21, tak 23, beleggingsverzekeringen, verzekeraar, vacature, functie, job, verzekeringsmaatschappij, teamleader, teamleider, teamcoach, manager, Brussel, verzekeringswezen, assurance

Trefwoorden voor deze vacature

Bart Bernaerts 03/206.78.31

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: