Vacature: Claims Expert

Job intro

Heb je enkele jaren ervaring in industriële schade-expertises? Heb je nood aan een uitdaging bij een internationale speler?

Werkgever

Onze klant is wereldwijd actief in schade-expertises, claims management en risk solutions.

Ze werken samen met verzekeringsmaatschappijen, verzekeringsmakelaars, verzekeringnemers en bedrijven, waarbij zij hun expertise en onafhankelijk advies ter beschikking stellen wanneer schades zich voordoen. Ze worden ingeschakeld bij diverse schades, waaronder ook voor de grootste catastrofes die zich de laatste decennia hebben voorgedaan.

Hun Schade-experts zijn specialisten vooral in industriële schades zoals Gebouwen, Machinebreuk, Marine, Productaansprakelijkheid, Product Recall en Milieuaansprakelijkheid. Zij worden gevraagd door verzekeraars, makelaars en specifieke partijen om complexe schadevorderingen te beoordelen waar ook ter wereld zij zich voordoen.

Wegens expansie van de activiteiten en ten gevolge van de fusie met een andere internationale speler, is onze klant op zoek naar een claims-expert. 

Taken en verantwoordelijkheden

De taken van de Claims Expert Industry zullen de volgende zijn:

Binnen een multidisciplinair team van experts zal je zelfstandig (complexe) schade-expertises uitvoeren. Het betreft schades in voornamelijk de volgende domeinen : elektromechanica, machinebreuk en brand speciale risico’s.

Hierbij behandel je de schadedossiers van A-Z :

 • Je voert expertises uit op het terrein
 • Je analyseert de oorzaken en omstandigheden van schadegevallen
 • Je stelt de verschillende betrokken partijen vast en onderzoekt hun aansprakelijkheid
 • Je evalueert en begroot de geleden schade en herstellingskosten
 • Je gaat na welke (Belgische en/of buitenlandse) verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen betrokken zijn
 • op een heldere en verstaanbare wijze stel je rapporten op over de schade-expertises die je uitvoert, rekening houdend met alle aspecten in een dossier
 • Je geeft eveneens advies rond mogelijke procedures (minnelijk of gerechtelijk).
 • Je wordt ingezet voor schade-expertises in België. Sporadisch is het mogelijk dat je je moet verplaatsen naar het buitenland voor internationale schadegevallen.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een technisch ingenieursdiploma (Industrieel Ingenieur of Burgerlijk Ingenieur) of van een bachelordiploma Elektromechanica of Bouwkunde.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, een zeer goede kennis van het Engels (mondeling/begrip) en een goede kennis van het Frans (mondeling/begrip).
 • Je hebt enkele jaren ervaring in (complexe) schade-expertises, bij een schade-expertisekantoor of in de verzekeringssector. Deze ervaring kan zijn opgedaan op het terrein, maar ook als inhouse complex claims handler. Technische profielen met ruime ervaring als ingenieur, maar zonder ervaring in schade-expertises of in verzekeringen, kunnen eveneens in aanmerking komen.
 • Je kan je terugvinden in de volgende kenmerken : analytisch, precies, sociaalvaardig, communicatief, commercieel inzicht & compromisvaardig, gedreven & proactief, correct, leergierig, beheerst & diplomatisch.

Aanbod

 • Je gaat aan de slag met een voltijds contract van onbepaalde duur in België, waarbij je werkt vanuit de vestigingen in Antwerpen en/of Brussel en van thuis uit.
 • De mogelijkheid tot thuiswerk garandeert een perfecte afstemming van je work/life balans.
 • Bruto verloning op basis van je ervaring, aangevuld met een mooi pakket aan extra voordelen, inclusief een bedrijfswagen.

Trefwoorden voor deze vacature

engineering, elektromechanica, bouwkunde, expertise, loss adjuster, surveyor, claims engineer, brand, machinebreuk, verzekeringen

Contactpersoon voor deze job

Annick Engelen 03/206.78.32 - annick.engelen@telenet.be

Solliciteer met CV

Vergelijkbare vacatures: