Vacature: Consultant Optimalisatie Bedrijfsverzekeringen (afgesloten)

Job intro

Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten door Azuro. 

Werkgever

Onze opdrachtgever is een internationaal consultancy bureau dat actief is in Europa en Zuid-Amerika. De Belgische vestiging van dit consultancy kantoor bevindt zich te Ukkel en telt +- 30 medewerkers.

Als consultancy bureau begeleiden zij grote bedrijven in de optimalisering van hun loonkosten en patronale lasten (RSZ, bedrijfsvoorheffing,...) en in het management van de risico’s verbonden aan sociale inspecties. Als consultancy bureau bewegen zij zich in het algemeen op de scheidingslijn tussen finance (kostenbeheersing, boekhouding,...) en hr (payrolling, comp&ben, loonbeleid,...). 

Als volgende stap in hun ontwikkeling, wenst deze organisatie momenteel over te gaan tot de aanwerving van een intern/extern specialist binnen het domein verzekeringen. 

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag in een multidisciplinair team van +- 30 consultants. Binnen dit team van consultants zal jij specifiek verantwoordelijk worden voor alle consulting activiteiten met betrekking tot de optimalisatie van bedrijfsverzekeringen. Initieel zal je je daarbij voornamelijk toeleggen op arbeidsongevallen. 

Samengevat, zal je takenpakket in deze functie omvatten:

 • Binnen audit & consulting opdrachten neem jij binnen het team de verantwoordelijkheid op voor alle taken die in het kader staan van de optimalisatie van bedrijfsverzekeringen, met een focus op arbeidsongevallen.
 • Je bouwt je kennis binnen het domein van arbeidsongevallen verder uit en je houdt je op de hoogte van nieuwe wetgeving, tendensen en evoluties binnen je verantwoordelijkheidsdomein.
 • Je verdiept je verder in de werkwijzen en methodieken die verzekeringsmaatschappijen toepassen m.b.t. het bepalen van polis-en contractvoorwaarden, tarieven, dekkingen,.... . Je hebt hierbij met name aandacht voor de berekening van premies, de samenhang tussen verzekeringspremies met variaties in het personeelsbestand en schadestatistieken.
 • Tijdens audit en consultancy opdrachten analyseer je aan de hand van een audit de situatie bij de bedrijfsklant. Je brengt de situatie overzichtelijk in kaart voor de klant, je analyseert risico's en je formuleert aanbevelingen.
 • Je bespreekt mogelijkheden met de klant en je staat ook in voor de concrete realisatie van voorgestelde aanbevelingen.
 • Je ondervraagt diverse spelers in de verzekeringsmarkt en je gaat op zoek naar de beste voorwaarden die aansluiten bij de wensen van je bedrijfsklant.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma en je kan terugbuigen op minimum 3 tot 5 jaar (of meer!) relevante werkervaring.
 • Je hebt eerdere ervaring in de verzekeringssector (maatschappij, makelaar, consultancy omgeving,....) en je bent bij voorkeur eerder reeds in aanraking gekomen met arbeidsongevallen.
 • Daarom hoef je momenteel nog geen specialist te zijn in bedrijfsverzekeringen in brede zin, of in arbeidsongevallen. Belangrijk is wel dat je interesse om je verder te verdiepen in deze materie en je te ontwikkelen tot intern/extern expert. 
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands, bij voorkeur aangevuld met een goede basiskennis Frans en Engels. 
 • Je hebt een goede kennis van de standaard office toepassingen, inclusief excel, en je hebt een zeer goed analytisch en cijfermatig inzicht.
 • Dankzij je goede communicatieve vaardigheden ben je in staat complexe materie op een eenvoudige wijze toe te lichten aan een divers intern en extern publiek.  

Aanbod

 • Je gaat onmiddellijk in dienst met een vast en voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Werklocatie: Ukkel/Brussel, met regelmatige verplaatsingen bedrijven in het kader van on-site consultancy opdrachten. Daarnaast biedt deze werkgever na de inwerkperiode ook 2 dagen thuiswerk per week aan!
 • Een marktconform loonpakket met tal van extra legale voordelen (maaltijdvergoeding, groeps- en hospitalisatieverzekering, thuiswerk – 2 dagen per week, laptop, GSM, opleidingsbudget, ecocheques,...).
 • Deze functie biedt perspectief op ruime ontplooiingsmogelijkheden.

Trefwoorden voor deze vacature

Raf Steenssens 03/206.78.30

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: