Vacature: Digitale bankier Investment (afgesloten)

Job intro

Heb jij interesse in deze functie van Digitale Bankier Investment?  Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten.


Werkgever

Wie vandaag in de banksector werkt, heeft ongetwijfeld al gehoord over termen zoals: digitalisering, technologisering, de multichannel en omnichannel klantenbenadering,... .

Eenvoudig gesteld: de bank klant wil vandaag de dag in contact kunnen treden met zijn bank op een heel andere manier. De klant wil aan het stuur zitten en wil bankzaken doen waar en wanneer het hem/haar past en via het (communicatie)kanaal dat men zelf kiest.

Ongeacht het communicatiekanaal, vraagt de klant bovenal een gepersonaliseerde aanpak en wil de klant dezelfde klantenbeleving, kwaliteit en efficiënte service.

Onze opdrachtgever wenst voortrekker te zijn in de digitalisering en is daarom momenteel volop bezig met het uitbouwen van een nieuw digitaal adviesteam dat zal bestaan uit een 40-tal adviseurs: generalisten en specialisten.

Via dit nieuwe digitaal adviescentrum zullen klanten volwaardig commercieel advies krijgen, net zoals dit tot nu toe enkel gebeurde via regionale (fysieke) bankkantoren.

Het digitaal adviesteam zal in zijn opdracht echter gebruik van de de laatste nieuwe technologieën en communicatiekanalen zoals video calls, chat, telefoon en e-mail.

Voor dit team kijken wij momenteel nog uit naar enkele commercieel adviseurs beleggingen:

Taken en verantwoordelijkheden

Als adviseur beleggingen in het digitaal adviescenter, voer je identiek dezelfde taken uit als een “klassieke” commercieel adviseur in een bank kantoor. Je adviseert klanten die dit wensen van op afstand via diverse contactkanalen over het beleggingsaanbod. Net zoals in de “klassieke” bankkantoren ga je hierbij zowel reactief te werk (klant contacteert jou voor een persoonlijk advies) als proactief (op basis van bepaalde indicatoren neem jij contact met de klant om een adviesgesprek vast te leggen).

Samengevat omvat je functie:

 • Je staat klanten te woord en je adviseert en begeleidt hen in de keuze van beleggingsproducten.
 • Je voert adviesgesprekken via video-calling. Daarnaast ondersteun en adviseer je oàok klanten die zich in de digitale kanalen bevinden bij de aankoop van een product, het maken van een simulatie, of bepaalde productinformatie zoeken.
 • Je voornaamste doelstelling is klanten te adviseren en te ondersteunen op de wijze dat zij dit wensen.
 • Je beheert via diverse digitale kanalen en vanop afstand de relatie met klanten: je geeft hen advies met als doel de klantentevredenheid te verhogen en bij te dragen tot de verkoopresultaten.
 • Naast het reactief adviseren van klanten, zal je in deze functie ook zelf proactief klanten benaderen. Dit kan zijn op basis van verschillende indicatoren, in het kader van marketingcampagnes, leads, sleutelmomenten, enzovoort…
 • Je draagt zorg voor een goed administratief beheer van de klantendossiers.

Je gaat aan de slag in een werkomgeving die nog in volle ontwikkeling is. Je draagt daarom in deze functie een zeer actieve rol in de uitbouw van het digitaal adviescenter. Je signaleert intern verbeteringsmogelijkheden, wisselt ideeën of “best practices” uit en je helpt nieuwe initiatieven mee te implementeren.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma.
 • Je hebt bij voorkeur een eerdere werkervaring in de bank- of verzekeringswereld. Je volgt de financiële markten uit interesse en je hebt eerdere ervaring binnen het domein van beleggingen.
 • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Frans. Je hebt in ieder geval interesse om je kennis van het Frans verder uit te breiden, zodat je op lange termijn ook klantengesprekken in het Frans kan voeren.
 • Je bent klantgericht en bent communicatief vaardig.
 • Je hebt interesse om aan de slag te gaan in een veranderende omgeving en de toekomstvisie van de bank mee vorm te geven.
 • Je kan je terugvinden in de volgende trefwoorden: leergierig, flexibel, dynamisch, energiek, proactief, autonoom en resultaatgericht.

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur. Azuro treedt hierbij enkel op als adviseur in de search en selectie van kandidaten.
 • Plaats tewerkstelling: hartje Brussel, zéér vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Enige flexibiliteit in werkuren is nodig voor deze functie: zo werk je ook sporadisch in avonduren om adviesgesprekken te voeren. Gemiddeld werk je ook 1 zaterdag per maand.
 • Onze opdrachtgever voorziet zeer doorgedreven opleidingsmogelijkheden.
 • Het verloningspakket voor deze functie is zeker competitief.

Trefwoorden voor deze vacature

Bank, digitalisering, vacature, commercieel adviseur, invest, investment, beleggingen, advisor, job, brussel.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: