Vacature: Dossierbeheerder Fondsentoezicht bij FSMA

Job intro

Interesse om vast aan de slag te gaan bij FSMA? Voor de dienst Transversaal toezicht op financiële producten kijken wij uit naar een medewerker (m/v).

De wervingen voor deze vacature werden ondertussen helaas reeds afgesloten door Azuro. Klik door naar onze vacature pagina voor een overzicht van onze huidige functies. 

Werkgever

De FSMA is sinds 1 april 2011 de opvolger van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).  Voluit is haar officiële benaming ‘Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten’ (‘Financial Services and Markets Authority’ of FSMA).

De FSMA houdt, naast de Nationale Bank van België, toezicht op de Belgische financiële sector.  Haar bevoegdheden situeren zich binnen de volgende zes domeinen : toezicht op de financiële markten en genoteerde vennootschappen, gedragstoezicht, producttoezicht, toezicht op financiële dienstverleners en tussenpersonen, toezicht op de aanvullende pensioenen en bijdragen tot een betere financiële vorming.

FSMA kenmerkt zich als een deskundige en kennisgerichte werkomgeving. Als organisatie staan zij aan het  speerpunt van nieuwe ontwikkelingen in de financiële sector. Als medewerker bij FSMA kan je dan ook rekenen op uitgebreide opleidingsmogelijkheden en krijg je de kans om nieuwe ontwikkelingen in de sector op de voet mee op te volgen. 

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag op de dienst Transversaal toezicht op financiële producten.

De dienst ‘Transversaal toezicht op financiële producten’ is binnen de FSMA onder meer belast met het toezicht op de fondsen (instellingen voor collectieve beleggingen in effecten en alternatieve instellingen voor collectieve belegging) evenals de promotionele documenten die hierop betrekking hebben. De dienst maakt deel uit van het departement ‘Operationeel toezicht op de producten en de pensioenen’. U zal als administratief medewerker binnen deze operationele dienst worden tewerkgesteld. U zal er bijdragen tot de administratieve opvolging van het toezicht op de fondsen. U controleert de reclame op grond van een reglementering en/of sectorale aanbevelingen. U draagt de verantwoordelijkheid voor de controle van documenten die zijn opgesteld door de aan u toegewezen distributeurs van financiële producten.van je taken begeleid door een ervaren jurist(e). 

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een bachelor diploma, bij voorkeur binnen bank- en verzekeringswezen, financiën of marketing en communicatie.

Je hebt minimum 2 tot 3 jaar eerdere werkervaring in de financiële sector en dit bij voorkeur binnen beleggingen, fondsen, vermogensbeheer of in een marketing & communicatie gerelateerde functie.

Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en het Frans, en dit zowel in woord als in geschrift. Daarnaast beheers je ook goed Engels.

Je bent administratief sterk en je hebt een zeer goede kennis van de standaard MS-Office toepassingen zoals Outlook, Word en Excel.

Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Je hebt zin voor organisatie en planning.

 

Je bent initiatiefgericht, met zin voor autonomie en zelfstandigheid.

Aanbod

Een voltijds contract van onbepaalde duur.

Een functie binnen een professionele omgeving.  Onze cliënt stelt zowel aan zichzelf als organisatie, als aan haar medewerkers hoge eisen, maar talent wordt gewaardeerd.

FSMA biedt interessante en eigentijdse werkvoorwaarden die op één lijn staan met de voorwaarden in de financiële sector.

Plaats tewerkstelling: centrum van Brussel, uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Trefwoorden voor deze vacature

 bachelor, dossierbeheerder, fsma, vacature, job

Contactpersoon voor deze job

 Contact Details: Raf Steenssens, 03/206.78.30, raf.steenssens(AT)azuro.be

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: