Vacature: Dossierbeheerder kredietaanvragen met groei naar beslisser!

Job intro

In deze vacature zal je verantwoordelijk worden voor het behandelen van kredietaanvragen van particuliere klanten op de backoffice van Argenta  in Antwerpen. Het betreft hier aanvragen van zowel hypothecaire leningen als leningen op afbetaling.

Voor deze functie kijken wij uit naar kandidaten die binnen een termijn van 6 maanden tot 1 jaar kunnen doorgroeien naar een functie als kredietbeslisser! Voor deze functie is concrete werkervaring binnen kredieten een vereiste.

Azuro heeft de aanwervingen voor deze vacature ondertussen afgesloten. Klik hier voor een overzicht van onze huidige openstaande vacatures in de banksector!

 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie als dossierbeheerder op de afdeling kredietaanvragen zal je instaan voor de studie en financiële analyse met betrekking tot nieuwe kredietaanvragen die worden ingediend vanuit het bank kantorennetwerk.

Je analyseert elke kredietaanvraag en beoordeelt de aanvragen op basis van de intern vastgelegde parameters. Je maakt een eindrapport op ivm je oordeel en argumenteert en verdedigt dit ten aanzien van een intern kredietcomité. Concreet maak je hierbij een beoordeling van de kredietwaardigheid van potentiële klanten. Je communiceert en beargumenteert tot slot de genomen kredietbeslissingen naar het kantorennet.

Je staat in voor de verdere activatie, administratieve verwerking en behandeling van het kredietdossier tot de uitbetaling van het krediet naar de klant gebeurd is.

Je werkt hierbij klantgericht en onderhoudt contacten met externe klanten, het kantorennetwerk van de bank en notarissen, waarbij je zowel aandacht hebt voor kwaliteit als voor doorlooptijd.

Als specialist kredieten ben je bovendien binnen het bedrijf het eerste aanspreekpunt voor alle vragen van medewerkers uit het kantorennet met betrekking tot kredietaanvragen.

Momenteel kijken wij specifiek uit naar een kandida(a)t(e) die na een opleidings- en werkperiode van ongeveer 6 maand tot 1 jaar als dossierbeheerder kan doorgroeien naar een rol als kredietbeslisser. Als kredietbeslisser zal je concrete eindbeslissingsbevoegdheid krijgen over kredietaanvragen en beoordeel je kredietdossiers die aan je worden voorgelegd door de dossierbeheerders kredietaanvragen.

Profielkenmerken

  • Je behaalde een bachelor- of master diploma en kan terugbuigen op concrete werkervaring in de banksector en dit binnen het domein van kredieten
  • Je hebt sterke interesse om je verder te specialiseren in kredietaanvaarding en kredietrisico analyses
  • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en beheerst het Frans goed. Je hebt vooral interesse om je kennis van het Frans actief verder uit te bouwen.
  • Je bent in staat erg zelfstandig te werken en bent communicatief en assertief aangelegd.

Aanbod

  •  Een vast contract van onbepaalde duur te Antwerpen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer
  • Voltijdse tewerkstelling met werkuren in een glijdend uursysteem
  • Verloning aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering)
  • Concrete doorgroeimogelijkheden

Tags voor deze functie: vacature, job, Argenta, kredieten, kredietaanvragen, acceptatie, kredietbeslisser, kredietenbeslisser, hypothecaire, consumentenkredieten, loa, dossierbeheerder, bank, banksector, bankwezen, credits, leningen, kredietverlening, functie kredietanalist, credit analyst, kredietanalyse

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: