Vacature: Dossierbeheerder medische acceptatie verzekeringen (afgesloten)

Job intro

Heb jij interesse in deze functie van Beheerder medische acceptatie?  Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten.


Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie zal je binnen de verzekeringsmaatschappij end-to-end verantwoordelijk worden voor de medische en financiële acceptatie van verzekeringscontracten inzake schuldsaldo - en overlijdensdekkingen, gekoppeld aan kredieten.

Je beheert hierbij het gehele acceptatie proces: Je staat in voor de coördinatie en de opvolging van medische documenten, je analyseert en interpreteert deze medische gegevens, je verzorgt het beheer van informatie in de interne systemen, je evalueert mogelijke risico's voor de verzekeringsmaatschappij en bepaalt premies, ...

Je hebt in deze functie veelvuldige interne en externe contacten, zowel mondeling als schriftelijk: je hebt veelvuldige contacten met medici, de herverzekeraar, de eindklant en/of tussenpersonen.  Je overlegt met je collega dossierbeheerder acceptatie in concrete dossiers of je vraagt advies aan de intern geneeskundig adviseur van de verzekeringsmaatschappij.

Na je opleidingstraject zal je de kans krijgen om zeer zelfstandig en autonoom aan de slag te gaan in een vlakke organisatiestructuur met korte communicatielijnen. Afhankelijk van je interesses, zal je bij deze maatschappij op termijn ook actief kunnen meewerken aan procesverbeteringen. 

Profielkenmerken

  • Je bent in het bezit van een bachelordiploma in een medische of paramedische richting ( zoals verpleegkunde, ergo- of kinesitherapie, …) OF je hebt minimum 2 jaar ervaring binnen medische acceptatie of medische schade in de verzekeringssector (vb. binnen levensverzekeringen, gezondheidsverzekeringen, hospitalisatieverzekeringen,...). Zowel junior/medior, als senior ervaren kandidaten kunnen in aanmerking komen voor deze functie: afhankelijk van je ervaringsniveau zal een opleidingstraject bepaald worden. 
  • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Frans. Indien je kennis van het Frans nog niet volledig ontwikkeld is, heb je in ieder geval interesse om je kennis van het Frans verder te ontwikkelen. Je zal in deze functie echter hoofdzakelijk verantwoordelijk worden voor medische acceptatie in Nederlandstalige dossiers.
  • Je bent een goede communicator met zin voor initiatief
  • Je bent een echte autodidact(e). Je houdt je op de hoogte van evoluties binnen je domein en je gaat actief op zoek naar leermogelijkheden om je kennis te verdiepen. 
  • Tot slot kan je jezelf herkennen in de volgende trefwoorden: autonoom, zelfstandig, verantwoordelijkheidszin, teamgericht.

Aanbod

  • Vast contract van onbepaalde duur te Brussel met een voltijdse tewerkstelling. 
  • Een uitdagende functie in de financiële sector bij een sterk groeiende en dynamische speler.
  • Een aantrekkelijk salarispakket, goede arbeidsvoorwaarden waaronder glijdende werkuren die je toelaten een evenwichtige work-life balance te respecteren.
  • Mogelijkheid om je stapsgewijs in te werken in een functie die (afhankelijk van je ervaringsniveau onmiddellijk of op middellange termijn) een key-rol inhoudt binnen medische acceptatie bij deze verzekeringsmaatschappij. 
  • Teamgerichte omgevingscultuur met korte communicatielijnen.

Trefwoorden voor deze vacature

Medisch acceptant, medische acceptatie, verzekeringen, hospitalisatieverzekeringen, gezondheidsverzekeringen, medisch beheer, dossierbeheer, bachelor verpleegkunde.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: