Vacature: Ervaren underwriter Brand Verzekeringen (afgesloten)

Job intro

Voor een actueel aanbod van onze jobs kan je een kijkje nemen: hier.

Deze vacature bij Fidea werd ondertussen afgesloten door Azuro. 

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie ga je aan de slag op de afdeling die instaat voor de behandeling van nieuwe aanvragen en het uitbrengen van offertes voor brandverzekeringen.

Jouw takenpakket omvat:

  • Je bent verantwoordelijk voor de risico acceptatie en de tariefbepaling van nieuwe verzekeringsaanvragen binnen de tak Brand. Je hebt hierbij autonome beslissingsbevoegdheid en je gaat bij elke aanvraag op zoek naar de juiste balans tussen risico, rendement en commercieel belang.
  • Je bent verantwoordelijk voor het volledige verloop van jouw dossiers: je staat telefonisch en via email in contact met makelaars betreffende nieuwe aanvragen, je geeft toelichting/verduidelijking/advies, staat in voor de onderhandeling, het uitbrengen van de offertes, maar ook de administratieve finalisering en de opmaak van het uiteindelijk contract behoren tot je verantwoordelijkheid. Uniek aan deze verzekeraar is dan ook dat je werkelijk end-to-end werkt. Bovendien krijg je een grote autonomie en zelfbeslissingsbevoegdheid in de acceptatie en tarificatie van nieuwe verzekeringscontracten.
  • Je onderhoudt dagelijks contacten met collega’s van binnen- en buitendiensten (vb. de schadediensten, accountmanagers, portefeuillebeheerders, boekhouding) . In je contacten wissel je niet enkel informatie uit, maar overtuig je waar nodig de anderen met gefundeerde argumenten.

Als ervaren dossierbeheerder zal je, naast bovenvermeld takenpakket, ook junior collega's begeleiden en adviseren op de werkvloer. Je zal het aanspreekpunt worden inzake technische vragen.

Profielkenmerken

  • Je bent in het bezit van een bachelor diploma (bij voorkeur binnen financie- en verzekeringswezen) en hebt minimum 2 tot 5 jaar ervaring in de verzekeringssector en met kennis van de tak auto Brand particulieren en/of ondernemingen.
  • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands. Een goede kennis van het Frans is een bijkomende troef.
  • Je beschikt over een goed redeneervermogen, je bent pragmatisch en oplossingsgericht ingesteld.
  • Je hebt commercieel inzicht en je bent communicatief en assertief.
  • Je houdt ervan om zelfstandig te werken maar je bent ook een echte teamspeler: als het nodig is, schuif je het eigen werk opzij en pas je je aan om een goede dienstverlening op teamniveau aan onze klanten te garanderen.
  • Je kan snel nieuwe info assimileren, hebt oog voor signalen en wijzigende markttendensen. Dankzij je alerte geest vang je signalen op. Je geeft deze opportuniteiten door voor actie.
  • Je hebt gevoel voor verantwoordelijkheid.

Aanbod

Vast contract van onbepaalde duur in Antwerpen. Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Voltijdse tewerkstelling met een systeem van erg flexibele en glijdende werkuren. Indien je voltijds werkt, biedt het bedrijf je zelfs de mogelijkheid om je voltijdse werkuren te bundelen in 4/5e of 4,5/5e tewerkstelling!

Bruto verloning afhankelijk van je ervaringsniveau, aangevuld met maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, aanvullende kinderbijslag, voordelen op verzekeringsproducten, enz....

Interne en externe opleidingen om jouw kennis en kunde verder te ontwikkelen.

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid op het internet: dossierbeheerder, verzekeringen, verzekeringssector, insurance, verzekeringswezen, brand, property, vacature, job, functie, onderschrijver, underwriter, Antwerpen.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: