Vacature: Financial Controller

Job intro

De directie Financiële Planning & Analyse van Argenta is op zoek naar een dynamische Financial Controller. Heb jij een sterke interesse in de financiële sector en kan je je o.m. terugvinden in de eigenschappen analytisch, kritisch en nauwkeurig? Lees dan zeker verder!

Deze vacature werd ondertussen reeds afgesloten. Mogelijk werd je via een andere website nog naar deze pagina doorverwezen. Voor een overzicht van onze huidige en actuele vacatures klik je best nog eens op "jobcorner" hierboven. Via de jobcorner kan je ons ook steeds gewoon je cv bezorgen voor toekomstige vacatures via de knop "spontaan solliciteren".

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. De voorbije jaren werd Argenta drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012. Met een verdere groei van 43% van de groepswinst sloot Argenta ook 2013 zeer succesvol af. Met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta in 2014 uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal ook de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Samen met je collega’s  behartig je o.m. de volgende taken:

Je analyseert de boekhoudkundige resultaten en evoluties binnen de balans en resultatenrekening van de verschillende ondernemingen van de groep Argenta.

·         Op basis van deze analyses stel je standaardrapporten op die meer inzicht geven in de financiële cijfers dan deze die beschikbaar zijn in het boekhoudsysteem.

·         Je bepaalt welke bijkomende informatie nodig is om bepaalde resultaten te kunnen verklaren (bv. het groepsresultaat of het resultaat binnen een bepaalde pijler).

·         Je werkt presentaties uit ter attentie van de directie inzake de opvolging, uitwerking en analyse van financiële managementrapportages.

·         Je voorziet het management van stuurinformatie en formuleert adviezen om tot een betere besluitvorming te kunnen komen. Ook werk je mee aan het jaarverslag en andere interne rapporteringen, met uitzondering van deze naar officiële instanties.

·         Je geeft financieel cijfermatige input bij de opmaak van business plannen voor zowel de bancaire als de verzekeringsactiviteiten van de groep.

·         Je staat in voor de consolidatie van financiële resultaten op groepsniveau en voor de oplevering van o.m. de solvabiliteits- en TIER-ratio’s. Hierbij werk je nauw samen met de directie Accounting.

·         Je documenteert modellen en processen die binnen de afdeling worden toegepast en je werkt mee aan de optimalisatie ervan. Je deelt jouw kennis actief met je collega’s.

·         Je participeert aan interne werkgroepen over uiteenlopende onderwerpen.

·         Verder volg je de laatste ontwikkelingen op binnen je vakgebied (relevante wetgeving zoals mbt Basel III en Solvency II, IFRS,…).

 

Profielkenmerken

 

  • Je bent in het bezit van een masterdiploma T.E.W. of Handelsingenieur met een specialisatie in Accountancy / Finance of gelijkwaardig door ervaring.
  • Je hebt minimaal een eerste ervaring opgedaan in een gelijkaardige functie binnen financial controlling
  • Je hebt een goede kennis van de IFRS-normen en kennis van Basel II / III
  • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels.
  • Je hebt een zeer goede kennis van Excel en Powerpoint.
  • Je bent een analytische persoonlijkheid met een logisch redeneervermogen en een kritische geest.
  • Je werkt planmatig, schematisch en methodologisch. Je kan snel hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.
  •  Je hebt een flexibele en verbeteringsgerichte instelling. Affiniteit met en/of interesse in procesoptimalisatie vormt een pluspunt.
  • Je bent communicatief sterk en een echte teamplayer.
  • Verder ben je gedreven, leergierig en diplomatisch. Je bent betrouwbaar en weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie.

 

Aanbod

Uitdagende en gevarieerde functie in een dynamische en vernieuwende werkomgeving.

Uniek aan de job is dat je ondernemings- en groepsbreed kan werken binnen Argenta.

Tewerkstelling op het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen-centrum.

Vast contract van onbepaalde duur.

Glijdende werkuren.

Bruto verloning op basis van achtergrond en ervaring, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps-en hospitalisatieverzekering,…).

Trefwoorden voor deze vacature

Deze vacature wordt binnen Azuro opgevolgd door An Davidson (03/206.78.33).

Bezorg ons snel en eenvoudig je kandidatuur via de knop solliciteren hieronder.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: