Vacature: Head of Credit Collections - Axa Bank (afgesloten)

Job intro

Voor Axa Bank kijken wij uit naar een Head of Collections binnen de kredietomgeving. Als Head of Collections stuur je 3 teams aan met een totaal aantal medewerkers van ongeveer 35 personen.

Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten door Azuro. 

Werkgever

AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers. AXA Bank werd eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won in 2017 twee Bank Awards. Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 700 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt.

AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies.

Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat. In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 850 medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

De afdeling Collections Credits behandelt de dossiers van cliënten met een betaalachterstand, en tracht deze te begeleiden om terug te keren naar een normale uitvoering van het contract. Indien deze regularisatie onmogelijk blijkt omwille van de situatie van de cliënt en/of de risicoblootstelling van de bank, worden de nodige procedures opgestart om de vordering van de bank maximaal te recupereren.

Het Head of Collections Credits is eindverantwoordelijk voor de diverse processen met betrekking tot het beheer van de onzekere en opeisbaar gestelde kredietportefeuille (woonkredieten, consumentenkredieten en professionele kredieten) van de bank.

Als Head of Collections Credits stuur je 3 teams aan met een totaal aantal medewerkers van ongeveer 35 personen.

Je rapporteert rechtstreeks aan het Head of Credits.

Concreet betekent dit:

 • Definiëren, implementeren en waken over de uitvoering van de invorderingspolitiek met het oog op een snelle behandeling van de opdrachten van de afdeling;
 • Optimaal organiseren van de processen van de afdeling, met permanente bekommernis om de ratio ingezette middelen / recuperaties te verminderen;
 • Erop toezien dat de provisies voor kredietverliezen correct en tijdig worden aangelegd en worden gerechtvaardigd;
 • Aansturen en coachen van de 3 teammanagers en de senior expert;
 • Deelnemen aan het overleg van zowel de directie Credit Operations als met diverse andere afdelingen;
 • Challengen van het kredietacceptatiebeleid, vanuit individuele en statistische vaststellingen gedaan in onzekere of opeisbaar gestelde dossiers
 • Fungeren als aanspreekpunt van de afdeling, zowel voor de bankagenten en kredietmakelaars als voor de interne diensten van de bank.

Profielkenmerken

 • Universitair niveau of gelijkwaardig door ervaring.
 • Minimum 5 jaar relevante kredietervaring met juridische en technische expertise in (juridisch)invorderingsbeheer.
 • Bewezen leadership & management expertise.
 • Goede stressbestendigheid bij het voortdurend werken in een negatieve context van cliënten met betaalproblemen.
 • Vlotte tweetaligheid, en goede kennis van het Engels.
 • People- en change management.

Aanbod

 • Een job waarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodige flexibiliteit (o.a. 2 dagen per week telewerken) die je toelaat een goed evenwicht te vinden tussen werk- en privéleven. Een actief loopbaanbeleid en opportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigen handen te nemen.
 • Een competitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen: groepsverzekering, hospitalisatie- en ongevallenverzekering, kortingen op bank- en verzekeringsproducten, kinderopvang tijdens de schoolvakanties,…
 • Plaats tewerkstelling: Antwerpen.

Trefwoorden voor deze vacature

Head Collections, AXA Bank, Operations manager, operations management, contentieux, invorderingen, credits, kredieten, Antwerpen, Banksector, vacature, job. 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: