Vacature: Inspecteur Kantorennet (West-Vlaanderen) (afgesloten)

Job intro

Voor een overzicht van onze huidige vacatures kijk je best hier.

 

Deze vacature werd ondertussen ingevuld. 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

 

Als Inspecteur van de regio West-Vlaanderen treed je op als partner en risicobeheerder van de kantoren in jouw regio. In deze verantwoordelijke en afwisselende functie werk je planmatig en zelfstandig, maar kan je ook steeds beroep doen op je collega’s (op de hoofdzetel en op het terrein) en omgekeerd.


• Aan de hand van een goed gestructureerde jaarplanning ben je de professional die in de kantoren toezicht houdt op: 
o financiële verrichtingen 
o het gebruik van documenten
o de juistheid van de aangeboden informatie aan de cliënten
o de toepassing van beleidslijnen en processen
o de financiële staat van een agentschap


• Even zo belangrijk als de controletaak is de sensibilisering van de kantoorhouders en hun medewerkers. Je hebt een coachende rol en legt hen de juiste werkwijze uit en illustreert deze.


• Je vormt voor het distributienet en de hoofdzetelmedewerkers een partner in risicobeheersing waarbij je de risico’s analyseert en deze tracht tot een volstrekt minimum te herleiden rekening houdend met de processen en de organisatie.


• Je maakt in samenspraak met de kantoorhouder een constructief afsprakenplan op en volgt dat ook op.


• Als teamspeler bied je ondersteuning aan de collega’s in de aangrenzende provincies of bij het uitvoeren van grotere dossiers. Maandelijks neem je ook deel aan het Inspectie teamoverleg op de hoofdzetel in Antwerpen.


• Specifieke taken waarvoor je verantwoordelijk bent, vereisen dat je je flexibel kunt opstellen voor wat planning & organisatie betreft, m.n.:
o bij inbraken of andere crisismomenten
o bij beëindiging van een agentschap
o voor gesprekken met cliënten in verband met de stand van rekeningen, uitgevoerde verrichtingen, beleggingen, kredieten en verzekeringen en andere aangeboden diensten
o voor verificatie van de personeelsbezetting en de algemene werking en organisatie van het    agentschap.
o voor controle op de naleving van de veiligheidsvoorschriften

Profielkenmerken

• Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma, bij voorkeur in een economische richting.
• Je hebt een brede kennis van de financiële sector en hebt minimaal 5 jaar concrete ervaring opgedaan bij voorkeur in de bancaire wereld. Een achtergrond als medewerker of kantoorhouder van een bankkantoor vormt een stevige plus. Voeg daarbij je inzicht in en feeling met de werkwijze van een zelfstandige ondernemer en met de Argenta-producten, en je zou wel eens de perfecte kandidaat kunnen vormen!
• Je bent vertrouwd met de regelgeving binnen de sector (wetgeving inzake handelsagentuur, bank- en beleggingsdiensten, verzekeringsbemiddeling, witwas, privacy), de sectorale regels en de interne beleidslijnen en deontologische codes of je bent bereid om je daarin te verdiepen.
• Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands.
• Je hebt kennis van de courante pc-toepassingen en hebt een algemene affiniteit met communicatie- en informatietechnologie.
• De combinatie van werk “op het terrein” en administratie spreekt je aan, evenals het coachen van medewerkers met het oog op verbetering.
• Jouw persoonlijkheid kan beschreven worden als volgt : flexibel, ijverig, gedreven, energiek, alert, ondernemend, democratisch, doortastend, zelfstandig, collegiaal, georganiseerd.
• Je communiceert op een directe, duidelijke en constructieve wijze en bent in staat om verbeteringsgerichte feedback te geven. Je bent makkelijk aanspreekbaar en kunt anderen op hun gemak stellen.
• Je kan goed omgaan met onverwachte situaties en crisismomenten. Je schat snel situaties in en verkrijgt gemakkelijk medewerking van mensen.
• Je hebt een speurneus met een analytisch vermogen en je kan hierover efficiënt rapporteren.
• Je bent in het bezit van een rijbewijs B en bent bereid om zo nodig opdrachten uit te voeren buiten jouw sector.
 

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur met tewerkstelling van thuis uit. Je bent quasi dagelijks op de baan en sporadisch op de hoofdzetel van Argenta in Antwerpen-centrum.
• Bruto verloning aangevuld met een breed pakket aan extralegale voordelen (bedrijfswagen, laptop, gsm-vergoeding, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, mooi aantal vakantiedagen).
• Uitdagende en leerrijke functie inhoud waarbij je met alle aspecten van de financiële wereld in aanraking kunt komen.
• Daarenboven stap je in een opleidingsplan van zowel producttechnische en juridische cursussen, als vormingen die je in staat zullen stellen om je job op een efficiënte wijze uit te oefenen (vaardigheidstrainingen zoals een White Belt Lean Six Sigma Training).

 

Tags: risicobeheer, controller, risico, audit, risicobeheerder, inspectie, inspecteur, compliance, kantoorverantwoordelijke, buitendienst

Trefwoorden voor deze vacature

Interesse? Bezorg ons dan snel en eenvoudig je kandidatuur via de knop "solliciteren". 

Binnen Azuro wordt deze vacature opgevolgd door Bart Bernaerts (03/206.78.31).

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: