Vacature: Intern Strategisch Consultant – Management Advisor

Job intro

Kijk jij uit naar een functie op senior strategisch niveau in de verzekeringswereld?

Deze vacature werd ondertussen helaas succesvol ingevuld door Azuro! Voor openstaande vacatures verwijzen wij je graag door naar deze pagina. Aarzel ook niet om ons spontaan uw cv te bezorgen via de jobcorner!

 

Taken en verantwoordelijkheden

Als intern strategisch Consultant werk je nauw samen met het management en de directie van een verzekeringsmaatschappij in Brussel. Je vormt, samen met je eigen directie, de spil in adviesverlening ten overstaan van de CEO, CFO en CCO.

De functie bestaat grosso modo uit 3 luiken:

 1. Strategisch onderzoek & advies (voornamelijk met betrekking tot de Belgische en internationale verzekeringsmarkt, distributiekanalen en de financiële impact van nieuwigheden op de onderneming en de groep),
 2. Portfolio Management Office waarbij de projecten die jaarlijks worden vastgelegd, op continue basis worden gescreend, gemonitored en gerapporteerd,
 3. Conceptueel product management, waarbij high level input wordt gegeven aan de product managers aangaande te ontwikkelen of aan te passen producten.


Je houdt je op de hoogte van nieuwe trends, evoluties en tendensen binnen de bank- en verzekeringssector en in het bijzonder, binnen de materie van levensverzekeringen. Dit doe je via literatuurstudies, seminaries en sectorale werkgroepen, het uitbouwen van interne en externe netwerken, concurrentie analyses of het voeren van onafhankelijke marktonderzoeken.


Je verzamelt interne kwantitatieve en statistische data uit verschillende bronnen en van verschillende aard. Data kunnen onder andere betrekking hebben op verkoopcijfers, distributiekanalen, marges, rendement, commissionering, marketing acties, schade- en productiecijfers, enz.


Je analyseert en interpreteert deze veelheid van interne en externe informatie en vertaalt deze naar concrete conclusies en aanbevelingen voor de eigen verzekeringsmaatschappij met als doel strategische en concurrentiële voordelen te genereren.


Je ontwikkelt proactief strategische adviezen naar management en directie toe, maar werkt ook onderzoeksmatig aan specifieke strategische projecten die vanuit het management geïnitieerd worden.

 

Je geeft workshops aan de directie en collega's die betrokken moeten worden bij jouw studies en aanbevelingen.
 

Een onderdeel van jouw takenpakket bestaat erin als buyer op te treden bij de negotiatie van grote contracten die een belangrijke impact hebben op productontwikkeling of op de werking van (een onderdeel van) de onderneming. 

 

Je werkt nauw samen met verschillende interne afdelingen zoals marketing, productmanagement, risk, actuariaat, finance & controlling, legal, procesmanagement en de commerciële directie. Je rapporteert aan de Directeur Strategy en Portfolio Management Office.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een master diploma in een economisch-financiële richting, bij voorkeur aangevuld met een manama of doctoraat.
 • Je hebt 10 jaar relevante ervaring in de consultancy, bank- of verzekeringswereld en je denkt en handelt op corporate niveau.
 • Je hebt concrete kennis van de verzekeringswereld en bij voorkeur van levensverzekeringen.
 • Je hebt een onderzoeksmatig-wetenschappelijke instelling of achtergrond.
 • Je hebt een zeer sterk kwantitatief, analytisch en cijfermatig vermogen.
 • Je bezit commerciëling feeling op markt- en ondernemingsniveau.
 • Je bent synthetisch en conceptueel sterk en je bent in staat een veelheid aan informatie te analyseren en interpreteren.
 • Je bent communicatief, redactioneel vaardig, bescheiden en integer.

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur in Brussel.
 • Tewerkstelling in een zeer uitdagende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden.
 • Interessante loonsvoorwaarden aangevuld met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen.

 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: