Vacature: Junior Business Controller Bank (Jobstarter of eerste werkervaring)

Job intro

De directie Financiële Planning & Analyse van Argenta is op zoek naar een junior Business Controller voor het banksegment (schoolverlater of met een eerste werkervaring). Voor deze functie kijken wij uit naar een kandida(a)t(e) met een master diploma TEW of Handelsingenieur, met optie finance.

De aanwerving voor deze vacature werd ondertussen afgesloten. Mogelijk ben je via een externe jobsite nog doorverwezen naar deze pagina. Voor een overzicht van onze huidige vacatures klik je best hier!
 

 

 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. De voorbije jaren werd Argenta drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012. Met een verdere groei van 43% van de groepswinst sloot Argenta ook 2013 zeer succesvol af. Met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta in 2014 uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal ook de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Business Controller Bank sta je in voor het conceptueel opstellen van rapporten op basis van resultaten en evoluties binnen de verschillende departementen van Argenta bank (ook wel de extra-comptabele rapporten genoemd). Hierbij ga je na of deze rapporten aansluiten bij de boekhoudkundige resultaten.

Je werkt mee aan de analyse en voorbereiding van de maandelijkse cijfers en aan de opstelling van het jaarlijkse business plan.

Hierbij sta je veelvuldig in contact met de verschillende business afdelingen binnen Argenta Bank en neem je initiatief om met hen te overleggen en om informatie uit te wisselen.

Je werkt presentaties uit ter attentie van het management.

Je documenteert modellen en processen die binnen de afdeling worden toegepast en je werkt mee aan de optimalisatie ervan. Je deelt jouw kennis actief met je collega’s.

Je participeert aan interne werkgroepen over uiteenlopende onderwerpen.

 

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een masterdiploma T.E.W. of Handelsingenieur met een specialisatie in Finance / Strategie of gelijkwaardig door ervaring.

Je bent een schoolverlater of hebt reeds een eerste werkervaring opgedaan. Je wil je verder ontplooien in de financiële sector. Een sterke affiniteit met en/of interesse in procesoptimalisatie vormt een stevige plus.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels.

Je hebt een zeer goede kennis van Excel en Powerpoint.

Je bent een analytische persoonlijkheid met een logisch redeneervermogen en een kritische geest.

Je werkt planmatig, schematisch en methodologisch. Je kan snel hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.

Je bent communicatief, assertief, argumentatievaardig en een teamplayer.

Verder ben je gedreven, leergierig en diplomatisch. Je bent betrouwbaar en weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie.

Aanbod

  • Uitdagende en gevarieerde functie in een dynamische en vernieuwende werkomgeving.
  • Uniek aan de job is dat je ondernemings- en groepsbreed kan werken binnen het bancaire segment.
  • Tewerkstelling op het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen-centrum.
  • Vast contract van onbepaalde duur.
  • Glijdende werkuren.
  • Bruto verloning op basis van achtergrond en ervaring, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering,…).

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: