Vacature: Juridisch Adviseur Sparen en Betalen (Argenta)

Job intro

Ben jij in het bezit van een master diploma Rechten, heb je een goede talenkennis NL/FR en heb jij 2 tot 5 jaar werkervaring als jurist?

De wervingen voor deze vacature werden ondertussen helaas afgesloten. Mogelijk werd je nog naar deze pagina doorverwezen via een andere website. Klik door naar onze vacatures voor een overzicht van onze huidige vacatures. Via een spontane sollicitatie kan je ons ook steeds je gegevens vrijblijvend bezorgen voor toekomstige functies als jurist.

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

U gaat aan de slag op het hoofdkantoor van Argenta als juridisch adviseur op de afdeling sparen en betalen. Deze dienst staat binnen Argenta in voor het beheer van spaar- zicht- en termijnrekeningen van cIiënten. Belangrijke processen zijn kaarten en het in- en uitgaand betalingsverkeer. Verder coördineert de dienst de juridische opvolging van betwistingen, dossiers inzake bewindvoering/faillissement, (schenkings)aktes en beslagen, al dan niet in samenwerking met externe juridische partners.

Na uw inwerkperiode zal u verantwoordelijk worden voor het juridisch ondersteunen van zowel het operationele team (dossierbeheerders en administratief ondersteunende medewerkers) alsook het change team (project- en procesteam). U treedt op als adviseur ten aanzien van de teamleider en directeur en hun medewerkers. Ingeval een praktische aanpassing in de systemen nodig is, zal u de dossierbeheerder hiertoe opdracht geven. (vb: registratie van een blote eigendom- vruchtgebruik constructie).

U treedt eveneens op als juridisch vertegenwoordiger van de dienst naar de buitenwereld toe en ook naar collega-directies alsook de centrale juridische dienst. U vertegenwoordigt de dienst op externe werkgroepen of volgt infosessies die aansluiten bij uw domein en de eventueel wijzigende juridische materie hieromtrent.

U bent verantwoordelijk voor alle juridische domeinen die ons werkgebied omvatten, en bent binnen Argenta het aanspreekpunt hiervoor. Actuele voorbeelden zijn: Sepa-regelgeving, PSD2 regelgeving, wet rond handelingsonbekwamen, huurwetgeving. U volgt niet enkel de materie op, maar communiceert ook duidelijk en tijdig de impact van wijzigingen naar de verantwoordelijken.

Een praktische toepassing van volgende regelgeving is een must: erfrecht, personen- en familierecht, beslagrecht, vennootschapsrecht, familiaal vermogensrecht

Uw functie omvat de volgende verantwoordelijkheden:

 • U coacht en begeleidt de dossierbeheerders ter verbetering van hun prestaties. U geeft toelichting / opleiding, verfijnt of schrijft richtlijnen/brieven. U voert ook de nodige controles uit (vb op juridisch uitgaande communicatie) .
 • U krijgt binnen de dienst de eindverantwoordelijkheid inzake de opvolging van grotere of complexere dossiers en volgt ombudsklachten verder op teneinde juridische correctheid in antwoorden te garanderen en juridische implicaties te kunnen inschatten;
 • U treedt op als contactpersoon voor het juridische luik van onze dienst, naar cliënten, kantoren, externe partners of juridische partijen.
 • U komt terecht in een dynamische werkomgeving waar heel wat veranderingstrajecten lopen, enerzijds wegens verdere interne procesoptimalisatie en werkvereenvoudiging, anderzijds wegens het voortdurend veranderend wetgevend kader. Als jurist speelt u een belangrijke ondersteunende rol in deze change omgeving: u geeft proactief juridisch advies en input aan project- en procesmanagement en staat de dossierbeheerders bij in het accepteren en implementeren van nieuwe juridische werkwijzen;
 • U rapporteert rechtstreeks aan de directeur en werkt nauw samen met uw collega teamleader naar wiens team u op het juridische luik ook zelf directe opdrachten tot uitvoering geeft .

Profielkenmerken

 • U bent in het bezit van een master diploma Rechten.
 • U hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een zeer goede kennis van het Frans in woord en geschrift.
 • U hebt een eerdere ervaring van 3 tot 5 jaar als jurist of binnen de advocatuur
 • U beschikt over juridische kennis en ervaring, zowel voor het voeren van besprekingen met juridische tegenpartijen, als voor het interpreteren van juridische teksten (vb. aktes, beslagen…) en het nemen van beslissingen in juridische dossiers.
 • U hebt interesse of affiniteit met de financiële sector. Kennis van het domein sparen en betalen is een plus, maar geen absolute vereiste.
 • U kan uzelf terugvinden in de volgende trefwoorden: dynamisch, proactief, sterk communicatief, kritisch, oplossingsgericht, zelfstandig, besluitvaardig, verantwoordelijkheidszin, flexibele instelling.

Aanbod

 •  Uitdagende functie in een dynamische en vernieuwende werkomgeving.
 • Tewerkstelling op het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen-centrum, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Vast contract van onbepaalde duur.
 • Glijdende werkuren.
 • Bruto verloning op basis van achtergrond en ervaring, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps-en hospitalisatieverzekering,…).

Trefwoorden voor deze vacature

Raf Steenssens 03/206.78.30

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid op het internet: jurist, juridisch adviseur, banksector, Antwerpen, Argenta Bank, Azuro, legal, advocaat, bank, vacature, functie, job, compliance, Sepa regulering, wetgeving banksector

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: