Vacature: Manager Business & Financial Controlling

Job intro

Binnen de directie Financiële Planning & Analyse (FP&A) stuur je een team van Business controllers en Financial controllers aan. Je begeleidt hen teneinde het directiecomité te voorzien van een onderbouwd kwantitatief business plan en budget,  het management proactief de status van de financiële bedrijfsdoelstellingen te duiden. Je stimuleert de controllers om steeds management rapporten en analyses aan te reiken aan de business. Je staat er garant voor dat jouw team uitgroeit tot een team van ervaren business partners.

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor de afdeling Business en Financial controlling. Hierbij vertaal je in overleg met de directeur FP&A de bedrijfsstrategie in concrete afdelingsdoelstellingen en zorgt voor de borging van deze doelstellingen binnen je team. Bij het uitwerken van deze afdelingsdoelstellingen staan ook de verdere conceptuele uitbouw van de management rapporteringen, de adviesverlening en de uitwerking van analyses centraal. Hierbij is het doel het management te faciliteren bij de besluitvorming.

Als people manager stuur je de controllers aan waarbij coaching, motivatie, evaluatie en organisatie van het team centraal staan. Je bouwt het mandaat van de controllers als partner voor de directies verder uit en focust op een professionele ontwikkeling van de controllers om hun kennisdomein en vaardigheden verder zelfstandig uit te bouwen. Je bent een echte challenger en gaat actief aan de slag met feedback en suggesties uit jouw team. Je bent een katalysator voor hun waardevolle ideeën.
 
Je staat mee in voor de opmaak van business plannen voor zowel de bancaire als de verzekeringsactiviteiten van de Argenta groep en volgt de forecasts op. Je neemt het voortouw in de coördinatie van het geïntegreerd business plan.
 
Je ontwikkelt en onderhoudt een helikopterview over het geheel van de verschillende activiteiten binnen je afdeling. Dit stelt je in staat om ook bedrijfsbreed je helikopterview uit te bouwen.
 
Je onderhoudt een goede relatie met interne en externe stakeholders opdat de finale doelstellingen kunnen worden bereikt.
 
Je werkt mee aan de optimalisatie van het end-to-end proces en je initieert en/of coördineert projecten om de werking van je afdeling te optimaliseren.
 
Verder volg je de laatste ontwikkelingen op binnen je vakgebied (relevante wetgeving, markttendensen,…) om een optimale werking van je team te waarborgen.
 

Profielkenmerken

Je hebt gedegen kennis en ervaring opgedaan in de financiële vertaling van het businessmodel van een financiële instelling. Je kan de financiële impact van managementacties duiden alsook realistische managementacties formuleren die nodig zijn om bepaalde financiële indicatoren gunstig te laten evolueren.

Je bent in het bezit van een masterdiploma of hebt een master denkniveau opgebouwd vanuit ervaring.
 
Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in Business en/of Financial controlling in de bancaire wereld en 3 jaar als leidinggevende.
 
Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Engels.
 
Kennis van Oracle en BI-tools is een pluspunt.
 
Je bent een analytische persoonlijkheid en werkt planmatig, schematisch en methodologisch. Je kan snel hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en je bent alert voor (aankomende) evoluties.
 
Als people manager heb je een sterk empathisch en coachend vermogen.
 
Je bent luistervaardig, diplomatisch en assertief.

Aanbod

Uitdagende en gevarieerde functie in een dynamische en vernieuwende werkomgeving.

Uniek aan de job is dat je ondernemings- en groepsbreed kan werken en leiding geeft aan een team van experten.
 
Tewerkstelling op het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen-centrum.
 
Vast contract van onbepaalde duur.
 
Glijdende werkuren.
 
Bruto verloning op basis van achtergrond en ervaring, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (wagen, maaltijdcheques, groeps-en hospitalisatieverzekering,…).
 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: