Vacature: Manager dienst Procesbeheer Distributie (Argenta)

Job intro

Heb jij 5 tot 10 jaar ervaring binnen proces- en/of projectmanagement functies en heb je concrete ervaring opgedaan in een coachende of leidinggevende rol? Ben je gebeten door LEAN, procesverbetering en change management?µ

Helaas, de aanwervingen voor deze vacature werden ondertussen afgesloten. Mogelijk werd je nog doorverwezen naar deze pagina via een externe website. Klik hier voor een overzicht van onze huidige vacatures!

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringspartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Manager proces- en systeemverbetering binnen de directie Distributieondersteuning zal je eindverantwoordelijk worden voor de end-to-end benadering, re-engineering en optimalisatie van processen die zich in het kantorennet afspelen én de aansluiting van deze processen met de processen op de hoofdzetel.

Naast specifieke en rechtstreeks aan het distributienet gerelateerde onderwerpen, draagt de afdeling procesmanagement binnen Distributie ook de overkoepelende en transversale change trajecten met een bredere impact op andere domeinen of directies binnen de bank- en verzekeringsgroep. De dienst vormt daarom een cruciale schakel in de end-to-end benadering van processen vanuit klant/kantoor tot middle- en backoffice diensten.

Als manager zal je in deze functie een team van 4 tot 6 procesmanagers aansturen. Je bewaakt het methodologisch kader inzake proces- en projectmanagement methodieken en je coacht en adviseert de procesmanagers in je team in het uitvoeren van hun taken. Je staat in voor de operationele aansturing van de dienst en je bepaalt de lange termijn strategie en visie.

Je verzamelt change ideas langs business zijde of gaat op basis van Lean Six Sigma of BPM methodieken proactief op zoek naar mogelijkheden ter verbetering van efficiëntie en werking.

Je draagt zorg dat huidige en toekomstige processen goed worden uitgeschreven (kennis- en documentatiemanagement).

Je coördineert initiatieven inzake process monitoring en process capability analyses en je realiseert de verbetering of het ontwerp van nieuwe processen. Je gebruikt hierbij o.a. de DMAIC methodiek. Je benadert mogelijke verbeteringen ook steeds end-to-end en plaatst ze in een breder perspectief.

Daarnaast is je dienst ook verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van projecten vanuit de business invalshoek. Je zorgt voor een goede bewaking van de projectcharter en scope. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van communicatie over de stand van zaken en projectvoortgang en te verwachten changes naar de betrokken partijen. Je draagt ook zorg voor een goed kennisbeheer en een goede kennisoverdracht bij gerealiseerde changes.

Als manager van deze dienst zal je tot slot een belangrijke overlegfunctie uitvoeren. Je vormt de schakel naar andere afdelingen binnen de bank- en verzekeringsgroep. Je werkt hierbij nauw samen met de verschillende directies, IT, Project- en Portfoliomanagement, procesbeheerders van andere afdelingen, inspectie, het commercieel distributienet,... .

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een master diploma of gelijkwaardig door ervaring.

Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring binnen proces- en/of projectmanagement functies en je hebt concrete ervaring opgedaan in een coachende of leidinggevende rol.

Je bent methodologisch onderlegd in proces- en projectmanagement technieken (prince2, pmbok, BPM(N), lean, six sigma, kanban, kaizen,....). Je hebt ervaring met tools zoals Visio, Provision, Smartdraw, Mega,....voor het uittekenen van processen.

Je bent een people manager en weet mensen te motiveren en te coachen.

Je hebt kennis van de bank- en verzekeringssector of je hebt sterke interesse om je in deze sector verder te verdiepen.

Je bent communicatief vaardig en je staat bekend om je overtuigingskracht en besluitvaardigheid.

Je bent stressbestendig, flexibel en je denkt oplossingsgericht.

Je hebt een kritische houding, zin voor initiatief en je kan zelfstandig werken.

Je bent in staat grote hoeveelheden informatie te verwerken zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Aanbod

Een functie in vast dienstverband met een contract van onbepaalde duur op het hoofdkantoor van Argenta Bank.

Deze functie voorziet een aantrekkelijke bruto verloning, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering).

Glijdende werkuren en een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer in het centrum van Antwerpen bieden je de garantie voor een goede afstemming werk en gezin.

Argenta biedt kandidaten de mogelijkheid om een opleidingstraject te volgen tot het behalen van een officieel Lean green belt of black belt certificaat.

Er zijn ruime doorgroei- , -leer en ontwikkelingskansen verbonden aan deze functie. Procesmanagement binnen de directie Distributie zal je ook de kans geven om een brede koepelview te ontwikkelen over de hele bank- en verzekeringsgroep.

 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: