Vacature : Medewerker Rapportering & Consolidatie

Job intro

De directie Accounting van Argenta wil haar team Rapportering en consolidatie versterken. Je rapporteert aan de teamleider Rapportering en consolidatie, één van de vijf teams binnen Accounting.

De aanwerving voor deze vacature werd ondertussen afgesloten. Mogelijk ben je via een externe jobsite nog doorverwezen naar deze pagina. Voor een overzicht van onze huidige vacatures klik je best door naar de job corner hierboven!

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. De voorbije jaren werd Argenta drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012. Met een verdere groei van 43% van de groepswinst sloot Argenta ook 2013 zeer succesvol af. Met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta in 2014 uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal ook de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Onder meer door de voortdurend wijzigende IFRS-normen en andere rapporteringsvereisten is dit een team waar dynamiek en optimalisatie belangrijk is.

Je bent verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen rapporteringen. Jouw rol omvat onder meer de rapportering maar ook de behoeftebepaling, analyse, testing en implementatie van deze rapporteringen.

Intern ben je vooral in interactie met het team Boekhouding en met de directie Financiële Planning & Analyse. Extern heb je onder meer contacten met de Nationale Bank en met de beroepsorganisaties Febelfin en Assuralia.

Door de generiek wijzigende rapporteringsverplichtingen, staan het team Accounting en de aanpalende finance directies voor een grote uitdaging, waarin veel perspectief ligt qua persoonlijke ontwikkeling en jobevolutie.

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een masterdiploma of hebt een master denkniveau opgebouwd vanuit ervaring.

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in financiële rapportering.

Je hebt degelijke kennis en ervaring opgedaan in de financiële wereld van rapportering, bij een financiële instelling of een verzekeraar of bij een revisorenkantoor. Ervaring binnen één van beide domeinen zijnde de rapportering van een financiële instelling of een verzekeraar is een must.

Je hebt voeling met jaarrekeningen, jaarverslagen en rapporteringvereisten BEGAAP en IFRS.

Je hebt affiniteit met IT en je hebt interesse in de technische kant van rapportering. Meewerken in projecten en samenwerken met IT schrikken je niet af.

Je kennis van de tool Regpro / Riskpro is een pluspunt.

Je bent een analytisch persoon die nauwkeurig werkt.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, een goede kennis van het Engels en je bent in staat om presentaties in het Frans te volgen.

Aanbod

• Expertfunctie in een dynamische en vernieuwende werkomgeving;
• Tewerkstelling op het hoofdkantoor van Argenta in Antwerpen-centrum;
• Vast contract van onbepaalde duur;
• Glijdende werkuren;
• Bruto verloning op basis van achtergrond en ervaring, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps-en hospitalisatieverzekering).
 

Trefwoorden voor deze vacature

Interesse? Bezorg ons dan snel en eenvoudig je kandidatuur via de knop "solliciteren" hieronder.

Binnen Azuro wordt deze vacature opgevolgd door Bart Bernaerts (03/206.78.31).
 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: