Vacature: Productmanager Biometrische Risico's Ergo Insurance

Job intro

Ben jij vertrouwd met de aanvullende risicodekkingen die een levensverzekeraar kan aanbieden? Ben jij in staat zelfstandig marktonderzoeken te voeren en in te spelen op de behoeften van klanten van een levensverzekeraar? Lees dan zeker verder! Want Azuro is op zoek naar een Productmanager Biometrische Risico’s voor Ergo Insurance in Brussel.

Werkgever

Aan je eigen toekomst werken en tegelijk die van anderen verzekeren? Het kan!

ERGO kan rekenen op bijzonder talentvolle en gemotiveerde medewerkers die geloven in de kracht van een sterk team. In minder dan 35 jaar hebben ze van ERGO gemaakt wat ERGO nu is: een van de marktleiders in pensioensparen en levensverzekeringen in België. Bovendien behoort Ergo tot een van de belangrijkste verzekeringsgroepen van Europa met 40 miljoen klanten wereldwijd.

ERGO staat voor de volgende kernwaarden:

Vertrouwen
Over heel Europa hebben reeds 40 miljoen klanten hun vertrouwen in deze maatschappij gesteld. Hun medewerkers zijn de financiële vertrouwenspersonen van de klanten.

Transparantie
Contracten zijn overzichtelijk en de klant weet perfect waar hij aan begint wanneer hij met de maatschappij in zee gaat. Elk jaar ontvangt de klant een overzicht van de status van zijn/haar contract.

Duurzaamheid
Duurzaamheid en continuïteit gaan hand in hand bij ERGO. Zij bouwen voort op de positieve cultuur die ze hebben opgebouwd op de Belgische markt en staan klanten bij in de volledige levenscyclus.

Een werking dicht bij het doelpubliek, nabijheid
Klanten kunnen op hen rekenen, dag en nacht, in goede en kwade tijden. Dichtbij staat ook voor collegialiteit. Bij ERGO staan collega’s dicht bij elkaar.
 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Als Productmanager zal je instaan voor de uitbouw en opvolging van de aanvullende risicodekkingen die verbonden zijn aan het productengamma uit de 2e, 3e en 4e pijler (arbeidsongeschiktheid, overlijdensverzekeringen, ongevallenverzekeringen, bijstand).
 • Hierbij ga je projectmatig tewerk, coördineer je initiatieven en werk je samen met de diverse afdelingen binnen Ergo Insurance en Ergo Versicherungsgruppe die een invloed hebben op productontwikkeling (Asset Management, Marketing, Legal, Compliance, Actuariaat & Risk, Process & Projects, Sales, Customer Administration Services).
 • Je gaat aan de slag in een team van 4 Productmanagers en zal projectmatig ingeschakeld worden om zelfstandig producten op te volgen. Je rapporteert aan de Head of Productmanagement & Pricing.
 • Jouw hoofdtaak bestaat uit het initiëren en opvolgen van aanvullende risicodekkingen. Je houdt hierbij rekening met het algemeen strategisch en commercieel plan van Ergo, met de van toepassing zijnde wettelijke bepalingen en met de rentabiliteit van de producten.
 • Je zorgt dat je voortdurend op de hoogte blijft van nieuwe (markt)evoluties en tendensen met focus op de biometrische risico’s. Dit houdt ook in dat je zelfstandig marktstudies hierrond verricht.
 • Je onderhoudt contacten met tussenpersonen, salesmedewerkers en het actuarieel departement en je bouwt een netwerk van professionals uit via seminaries, werkgroepen en beroepsverenigingen.
 • Ter verbetering van interne beheerprocedures, processen, software, commissies en tarieven, formuleer je de nodige voorstellen.
 • Je ondersteunt alle activiteiten inzake promotie, reclame en marketing met betrekking tot aanvullende risicodekkingen.
 • Tot slot vervul je ook een belangrijke rol als expert met betrekking tot de biometrische risico’s binnen Ergo Insurance. Je beantwoordt producttechnische vragen en je ondersteunt interne opleidingen. Je draagt ook steeds zorg voor het ter beschikking stellen van correcte informatie aan medewerkers en tussenpersonen via productfiches, intranet en internet.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma in een financieel-economische richting.
 • Je hebt meerdere jaren relevante ervaring in de verzekeringssector (Leven en/of Niet-Leven). Ervaring in of affiniteit met productactuariaat vormt een pluspunt alsook ervaring binnen een productmanagentomgeving en met projectmanagement.
 • Je hebt een perfecte kennis van één van de landstalen en een zeer goede kennis van de andere landstaal en het Engels.
 • Je kan perfect zelfstandig werken, je neemt initiatief, je bent creatief in oplossingen en je kan gemakkelijk een koepelview creëren over verschillende domeinen/departementen.
 • Je bent cijfermatig aangelegd en hebt een goed inzicht in de financiële markt. Redactionele vaardigheden vormen een pluspunt.
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld synthetisch vermogen en je bent conceptueel sterk. Je hebt een sterk technisch inzicht en analytisch vermogen.
 • Je bezit overtuigingskracht en commerciële feeling en je bent communicatief. Spreken voor een groep schrikt je niet af.
 • Verder kan je je terugvinden in de volgende trefwoorden: teamplayer, hands-on, kritisch, flexibele instelling, relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidszin, luistervaardig.

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur in Brussel, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Tewerkstelling in een zeer uitdagende functie met ruime ontplooiings- en ontwikkelings-mogelijkheden.
 • Interessante loonsvoorwaarden aangevuld met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen en opleidingsmogelijkheden.
   

Trefwoorden voor deze vacature

productmanager, product manager, productmanagement, productontwikkelaar, product development, levensverzekering, arbeidsongeschiktheid, overlijdensdekking, bijstand, premievrijstelling, actuaris, actuariaat, productactuariaat, mifid, assurmifid, projectmanager, life insurance

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: