Vacature : Productmanager Levensverzekeringen

Job intro

De aanwerving voor deze vacature werd ondertussen afgesloten. Mogelijk ben je via een externe jobsite nog doorverwezen naar deze pagina. Voor een overzicht van onze huidige vacatures klik je best hier!
 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag in het team Productmanagement Leven en rapporteert aan de Teammanager Levensverzekeringen & Beleggingsverzekering.

Je zal projectmatig ingeschakeld worden om zelfstandig producten op te volgen. Je werkt hierbij nauw samen met twee collega productmanagers en andere afdelingen binnen de bank- en verzekeringsgroep.

Binnen het team zal je je voornamelijk specialiseren in de productgroepen schuldsaldo, pensioensparen en lange termijn sparen, maar je zal ook actief betrokken worden bij andere levenproducten en beleggingsverzekeringen.

Jouw hoofdtaak bestaat uit het initiëren van productinnovaties. Je houdt hierbij rekening met het algemeen strategisch plan en hebt oog voor cross-selling opportuniteiten naar andere bank- en verzekeringsdomeinen.

Je zorgt dat je voortdurend op de hoogte blijft van nieuwe (markt)evoluties, tendensen en (fiscale) wetgeving met betrekking tot jouw terrein. Je onderhoudt contacten met kantoorhouders & regiodirecteuren, bouwt een netwerk van professionals uit via seminaries, werkgroepen en beroepsverenigingen en je leidt zelfstandig marktonderzoeken.

Daarnaast werk je mee voorstellen uit ter verbetering van interne beheerprocedures, processen, software, commissies en tarieven.

Bovendien geef je ook de aanzet voor nieuwe commerciële campagnes en ondersteun je alle activiteiten inzake promotie, reclame en marketing binnen de productgroep Leven.

Je presenteert en verdedigt jouw projecten en producten voor de diverse interne overlegcomités en het directiecomité.

Tot slot vervul je ook een belangrijke interne rol als expert met betrekking tot de materie Leven. Je beantwoordt producttechnische, juridische of fiscale vragen hieromtrent en je geeft interne opleidingen.

Bij het beheer van de producten Leven draag je ook steeds zorg voor het ter beschikking stellen van correcte informatie aan de medewerkers via productfiches, intranet en internet.
 

Profielkenmerken

Je bent in het bezit van een bachelor- of masterdiploma in een juridische of financieel-economische richting.

Je hebt een 5-tal jaren relevante ervaring in de financiële dienstverlening, de banksector of het verzekeringswezen.

Je hebt concrete ervaring als productmanager Leven of een andere expertgerichte functie in deze tak (jurist, technisch expert,…).

Je hebt een zeer goede (technische) kennis van individuele levensverzekeringen binnen de derde pijler zoals schuldsaldo, lange termijn sparen, pensioensparen en dit zowel binnen de takken 21 en 23.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans. Bovendien beschik je over sterke redactionele vaardigheden.

Je hebt interesse in de juridisch-fiscale context van levensverzekeringen en volgt nieuwe wet- en regelgeving op de voet op.

Daarnaast heb je ook een brede kijk op de bank- en verzekeringssector. Hierdoor ben je in staat nieuwe opportuniteiten te detecteren en te ontwikkelen met aandacht voor de verschillende productdomeinen.

Je beschikt over een sterk synthetisch vermogen en over analytische vaardigheden. Je bent conceptueel sterk. Je werkt planmatig en gestructureerd.

Je bent communicatief en verbaal sterk. Spreken voor een groep schrikt je niet af.

Je kan jezelf terugvinden in de volgende trefwoorden: teamplayer, hands-on, flexibele instelling, zelfstandig, initiatiefnemer, relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidszin.
 

Aanbod

Vast contract van onbepaalde duur in Antwerpen.

Tewerkstelling in een zeer uitdagende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden.

Interessante loonsvoorwaarden aangevuld met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen.
 

Trefwoorden voor deze vacature

Interesse? Bezorg ons dan snel en eenvoudig je kandidatuur via de knop "solliciteren" hieronder.


 

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: