Vacature: Productmanager Verzekeringen Schade en Gezondheid

Job intro

De aanwervingen voor deze functie werden ondertussen afgesloten. Mogelijk werd je via een externe website nog naar deze pagina doorverwezen. Klik door naar "vacatures" voor een overzicht van de huidige jobmogelijkheden die we je kunnen bieden. 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. De voorbije jaren werd Argenta drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012. Met een verdere groei van 43% van de groepswinst sloot Argenta ook 2013 zeer succesvol af. Met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta in 2014 uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal ook de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag in het team Productmanagement Schade & Gezondheid en rapporteert aan de Directeur Productmanagement.

Je zal projectmatig ingeschakeld worden om zelfstandig producten op te volgen. Je werkt hierbij nauw samen met vier collega Productmanagers en Specialisten enerzijds en andere afdelingen binnen de bank- en verzekeringsgroep anderzijds.

Jouw hoofdtaak bestaat uit het beheren, bijsturen, vervolledigen enz. van het gamma schade- en gezondheidsproducten waarbij je steeds vertrekt vanuit een gezonde adviesverlening aan de cliënten. Je houdt hierbij rekening met het algemeen strategisch plan en hebt oog voor cross-selling opportuniteiten naar andere bank- en verzekeringsdomeinen.

Je zorgt dat je voortdurend op de hoogte blijft van nieuwe (markt)evoluties, tendensen en wetgeving met betrekking tot jouw terrein. Je initieert vanuit deze evoluties en tendensen productinnovaties. Je onderhoudt contacten met kantoorhouders & regiodirecteuren, bouwt een netwerk van professionals uit via seminaries, werkgroepen en beroepsverenigingen en je leidt zelfstandig marktonderzoeken.

Daarnaast werk je mee voorstellen uit ter verbetering van interne beheerprocedures, processen, software, commissies en tarieven.

Bovendien geef je ook de aanzet voor nieuwe commerciële campagnes en ondersteun je alle activiteiten inzake promotie, reclame en marketing binnen de productgroep Schade & Gezondheid.

Je presenteert en verdedigt jouw projecten en producten voor de diverse interne overlegcomités en het directiecomité.

Tot slot vervul je ook een belangrijke interne rol als expert met betrekking tot de materie Schade & Gezondheid. Je beantwoordt producttechnische, juridische of fiscale vragen hieromtrent en je geeft interne opleidingen.

Bij het beheer van de verschillende producten draag je ook steeds zorg voor het ter beschikking stellen van correcte informatie aan de medewerkers via productfiches, intranet en internet.

Profielkenmerken

Je bent bij voorkeur in het bezit van een masterdiploma in een juridische of financieel-economische richting.

Je hebt minimum 5 jaar relevante ervaring in een technisch/commerciële functie binnen Schade & Gezondheid.

Je hebt een zeer goede (technische) kennis van schade- en gezondheidsverzekeringen voor de particuliere markt.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een zeer goede kennis van het Frans. Bovendien beschik je over sterke redactionele vaardigheden.

Je hebt interesse in de juridisch-fiscale context van de verschillende verzekeringstakken en volgt nieuwe wet- en regelgeving op de voet op.

Daarnaast heb je ook een brede kijk op de bank- en verzekeringssector. Hierdoor ben je in staat nieuwe opportuniteiten te detecteren en te ontwikkelen met aandacht voor de verschillende productdomeinen.

Je beschikt over een sterk synthetisch vermogen en over analytische vaardigheden. Je bent conceptueel en strategisch sterk. Je werkt planmatig en gestructureerd.

Je bent communicatief en verbaal sterk. Spreken voor een groep schrikt je niet af.

Je kan jezelf terugvinden in de volgende trefwoorden: coach, coördinator, teamplayer, hands-on, flexibele instelling, zelfstandig, initiatiefnemer, relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidszin.

Aanbod

Vast contract van onbepaalde duur in Antwerpen.

Tewerkstelling in een zeer uitdagende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden.

Interessant loonpakket en een uitgebreid pakket van extralegale voordelen

Trefwoorden voor deze vacature

Je kandidatuur zal binnen Azuro opgevolgd worden door Bart Bernaerts (03/206.78.31).

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid op het internet: productbeheerder, productmanager, product manager, vacature, vacatures, job, jobs, functie, functies, BOAR, verzekeringen, niet-leven verzekeringen, non-life, insurance, verzekeringswezen, verzekeraar, argenta assuranties, productmanagement, product management, schadeverzekeringen, autoverzekeringen, bandverzekeringen, BA, rechtsbijstand, hospitalisatieverzekeringen, gezondheidsverzekeringen

Contactpersoon voor deze job

Je kan snel en eenvoudig jouw kandidatuur stellen via de knop "Solliciteren" hieronder.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: