Vacature: Relatiebeheerder Verzekeringen

Job intro

Het KBC-verzekeringsagentschap, gevestigd in het hartje van Antwerpen, bestaat uit een hecht team van medewerkers, onder leiding van een aantal zelfstandige verzekeringsagenten.

Het spreekt vanzelf dat je nauw samenwerkt met zowel de verzekeringsagenten als met je collega’s voor de verkoop van verzekeringsproducten en de afhandeling van schadegevallen. Je komt dagelijks in contact met de cliënten van het agentschap, met de nadruk op zelfstandigen, vrije beroepers en bedrijfsleiders; doelroepen die een grotere expertise vragen op verzekeringsvlak. Bovendien kent KBC een uniek distributiemodel waarbij een aantal plaatselijke bankkantoren en het verzekeringsagentschap nauw samenwerken.

Om het team te versterken zoekt het KBC Verzekeringskantoor Antwerpen Metropool een Relatiebeheerder Verzekeringen.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Relatiebeheerder Verzekeringen adviseer je cliënten zowel binnen het agentschap als (wat ondernemers betreft) daarbuiten. Je legt vlot contact, werkt zelfstandig offertes uit en onderhandelt autonoom met potentiële en bestaande cliënten. Je werkt verzekeringspakketten op maat uit voor je klanten.

Je bent mede verantwoordelijk voor:

  • het permanent screenen van de lokale markt op commerciële kansen
  • het voeren van commerciële adviesgesprekken met nieuwe en bestaande cliënten,
  • het persoonlijk opvolgen en uitdiepen van de cliëntenrelatie met bedrijfsleiders, zelfstandigen en vrije beroepers
  • het actief beheren van klantendossiers, met de nadruk op de buitendienstactiviteiten.

Profielkenmerken

  • Je hebt minstens een bachelordiploma (of gelijkwaardige werkervaring). In elk geval heb je reeds een PCP-attest behaald (ofwel tijdens je loopbaan, ofwel via je bachelordiploma).
  • Ervaring in de verzekeringssector is een must (bij voorkeur in het B2B klantensegment) alsook het hebben opgedaan van praktijkervaring in Non Life verzekeringen.
  • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands met een goede kennis van het Engels.
  • Je kan je vinden in de volgende eigenschappen : commercieel ingesteld, servicegericht, matuur, flexibel (in opdrachten en verplaatsingen in Groot Antwerpen), collegiaal, creatief in oplossingen, communicatief, proactief, contactvaardig, in staat zelfstandig opdrachten te vervullen, goed georganiseerd.

Aanbod

Naast een vast maandloon, kan je rekenen op o.m. een variabel loon, een forfaitaire netto onkostenvergoeding, een smartphone & abonnement, een hospitalisatie- en groepsverzekering, andere extralegale voordelen, extra vakantiedagen, enz. Van bij de start in een agentschap kun je rekenen op de nodige opleidingen en een degelijke ondersteuning op je werkplek.

Trefwoorden voor deze vacature

relatiebeheerder, adviseur, accountmanager, verzekeringen, Insurance, non life, BOAR, beheerder, productie, verzekeringsagent

Contactpersoon voor deze job

Bart Bernaerts

bart.bernaerts@azuro.be

tel. 03/206.78.31

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: