Vacature: Risk Officer verzekeringen leven

Job intro

Voor de Risk directie van een verzekeraar kijken wij momenteel uit naar een medewerker die mee instaat voor de uitbouw van het risk management kader en van het kwalitatief model. Hierbij rapporteer je aan de Risk Manager.

Deze vacature werd ondertussen afgesloten. Mogelijk werd u nog naar deze pagina doorverwezen via een externe website. Klik door naar onze jobcorner voor een overzicht van onze huidige vacatures. Via de jobcorner kan u ons ook steeds vrijblijvend uw cv bezorgen voor toekomstige vacatures.

Taken en verantwoordelijkheden

Samen met uw medewerkers in het Risk Departement word je ingeschakeld in diverse projecten en sta je in voor de volgende taken:


- Je zorgt voor de verdere implementatie van Solvency II Pijler II en je bepaalt mee het risicoprofiel van de verzekeraar en de risicoappetijt.
- Je behandelt de riskrapporteringen die in eerste lijn werden opgemaakt.
- Je voert riskcontroles uit binnen de verschillende afdelingen van het verzekeringsbedrijf en bewaakt de uniformiteit ervan.
- Je bezorgt de rapporten die in eerste lijn werden opgemaakt aan de toezichthouder en aan Audit (Intern Risk rapport, ORSA,…)
- Je evalueert de uitgewerkte modellen in het kader van risicobeheersing- en rapportering.
- Je adviseert in tweede lijn over wijzigingen in de voorwaarden; tariefwijzigingen, kapitaalvereisten, herverzekering, acceptatie, reservering etc.
- Je voert controles op rapporten, berekeningen en gebruikte methodologie binnen Solvency II uit en je inventariseert de risico’s per proces.
- Je beargumenteert en verdedigt standpunten tegenover andere afdelingen.
- Je optimaliseert het framework voor Business Continuity & Risk Management
- Je onderhoudt interne contacten met Actuariaat, Compliance, Planning en Controle.

 

Profielkenmerken


- Je bent in het bezit van een masterdiploma in een economische, financiële of wiskundige richting. Een aanvullend diploma actuariaat is een plus.
- Je hebt minimaal een 3-tal jaren ervaring binnen riskmanagement of actuariaat binnen een verzekeringsmaatschappij of consultancy-organisatie, meer bepaald binnen Solvency II pijler 2.
- Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en/of een zeer goede kennis van het Engels.
- Je hebt een brede kijk op risicobeheersing binnen een verzekeringsmaatschappij en wilt je verder ontplooien binnen de tak Leven.
- Je hebt ervaring met minstens 1 van de volgende programma’s: SAS, S-Plus, Remetrica, Igloo, Prophet, Moses, VIPitech, IBNRS, Rescue, Mathematica, Maple, R of Matlab, Excel VBA.
- Je bent cijfermatig en analytisch aangelegd.
- Je bent stressbestendig, nauwkeurig en kunt prioriteiten stellen in uw werk.
- Je bent een teamplayer maar je kan eveneens perfect zelfstandig taken uitvoeren.

Aanbod

 - Een uitdagende functie met een breed bereik;
- Een tewerkstelling in Brussel, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer;
- Een vast contract van onbepaalde duur met glijdende werktijden;
- Een brutoverloning op basis van achtergrond en ervaring en een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, …);

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: