Vacature: Strategische Financial Controller (afgesloten)

Job intro

Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten door Azuro. 

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie combineer je als ervaren controller taken binnen business controlling én financiële controlling.  Je functie focust zich eerder op ad-hoc analyses en onderzoeken, het challengen van strategische business plannen en de (strategische) interpretatie van resultaten. Daarnaast zal je ook meewerken aan projecten inzake procesverbeteringen in je werkomgeving. 

Jouw takenpakket omvat:

 • Je ondersteunt het hoger management en het Directiecomité in het intern besluitvormingsproces. Je levert stuurinformatie aan, interpreteert data rond business en financiële resultaten, signaleert trends & evoluties en je formuleert adviezen die het management moeten toelaten tot een onderbouwde besluitvorming te komen. Als ervaren controller situeert je meerwaarde zich binnen het team vooral op onderzoek, ad-hoc analyses en interpretatie.  Gestandaardiseerde rapporteringen worden eerder uitgevoerd door junior collega's binnen het team.
 • Als financial controller volg je de algemene financiële resultaten van de groep op, met een specifieke focus op rentabiliteitsanalyses.
 • Daarnaast voer je ook taken uit inzake business controlling: je volgt resultaten en evoluties binnen de verschillende verzekeringsafdelingen op. Je verzamelt, rapporteert en interpreteert data en resultaten en je gaat in dialoog en discussie met de verschillende business afdelingen om informatie uit te wisselen of om evoluties beter te doorgronden. Je wijst de business op bepaalde evoluties en stelt corrigerende maatregelen voor.  Je ondersteunt en challenged de business managers ook bij de opmaak van business cases en business plannen.
 • Als ervaren controller draag je ook een (proces)verbeteringsgerichte rol. Je stelt bestaande werkingsprocessen in vraag en je denkt na over mogelijke verbeteringen in processen inzake prestatiemeting en KPI Dashboards. Je werkt ook actief mee aan verbeteringstrajecten. 
 • Jouw doel is verder het meesterschap van de verantwoordelijkheid voor eindresultaten.in de organisatie te verbeteren en adequate procedures uit te werken om de controle en de challenging van resultaten in de gehele organisatie te versterken.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een master diploma in een financieel-economische richting en je hebt minimum 3 tot 5 jaar of meer ervaring binnen reporting, MIS, controlling of actuariaat.
 • Dit combineer je met concrete ervaring in de verzekeringssector.
 • Je hebt een zeer goede kennis van zowel het Nederlands als het Frans, en je hebt een goede kennis van het Engels.
 • Je bent zowel analytisch als synthetisch vaardig en je bent kritisch ingesteld.
 • Je bent goed georganiseerd en je kan vlot omgaan met deadlines.
 • Je bent communicatief vaardig en argumentatie vaardig. Je bent in staat je ideeën en aanbevelingen op een vlotte en diplomatische manier te communiceren en te verdedigen tov hiërarchische contactpersonen.

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur in Brussel-centrum.
 • Tewerkstelling in een zeer uitdagende en afwisselende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden en opleidingskansen.
 • Interessant loonpakket en een uitgebreid pakket van extralegale voordelen met flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerk (2 dagen per week!).
   

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: