Vacature: Teamcoach Beslissers Kredieten (Argenta)

Job intro

Ben jij in het bezit van een master diploma? Heb je een grondige kennis van kredieten en ervaring in een leidinggevende functie?

De aanwervingen voor deze vacature werden ondertussen helaas afgesloten. Mogelijk werd je nog doorverwezen naar deze pagina via een externe website. Voor een overzicht van onze huidige vacatures: klik hier.

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringspartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag op het hoofdkantoor van Argenta als teamcoach van de beslisserscel kredieten. Het betreft hier voornamelijk hypothecaire leningen en leningen op afbetaling, aangevuld met een aandeel professionele kredieten. De kredietbeslissers zijn binnen Argenta eindverantwoordelijk voor het nemen van beslissingen bij nieuwe kredietaanvragen uit het kantorennet en het analyseren, evalueren en beoordelen van kredietrisico’s.

Na je inwerkperiode zal je verantwoordelijk worden voor het aansturen en coachen van de kredietbeslissers.

Als spilfiguur in het team sta je in voor de operationele aansturing van de afdeling en ben je het eerste aanspreekpunt op de werkvloer bij vragen of complexere dossiers.

Je bent een echte motivator, een mentor en een coach voor de beslissers in je team. Je coacht je medewerkers ter verbetering van hun prestaties (on-the-job training en begeleiding) en neemt initiatieven ter verbetering van de werkomgeving en sfeer.

Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar de komende jaren heel wat projecten lopen inzake procesoptimalisatie en werkvereenvoudiging. Als teamcoach speel je een belangrijke ondersteunende rol in deze change omgeving: je geeft proactief advies en input aan project- en procesmanagement en staat de medewerkers bij in het accepteren en implementeren van nieuwe werkwijzen.

Tot slot zal je ook actief meewerken aan de verbetering van het algemeen kredietrisicobeleid en de uitwerking van de acceptatiepolitiek.
 

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een master diploma en hebt minimum 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende rol.
 • Je hebt in eerste instantie een grondige kennis van particuliere kredieten en je kan een gefundeerde beslissing nemen binnen het kader van de geldende acceptatiepolitiek en deze motiveren naar kantoorhouders en medewerkers toe.
 • Daarnaast heb je kennis van professionele kredieten, kan je jaarrekeningen interpreteren en de terugbetalingcapaciteit berekenen van zelfstandigen, vrije beroepen en kleine KMO’s.
 • Je hebt concrete ervaring opgedaan in een leidinggevende of verantwoordelijke functie, als coach, trainer, teamleader of (assistent) kantoorverantwoordelijke.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede tot zeer goede kennis van het Frans.
 • Je bent communicatief aangelegd en hebt sterke people management vaardigheden. Mensen sterker maken in hun job, is jouw passie.
 • Je hebt een breed inzicht in de werkprocessen in een bancaire backoffice omgeving. Dit stelt je in staat vanuit een koepelview actief mee bij te dragen aan een continue verbetering van de werkomgeving.
   

Aanbod

 • Contract van onbepaalde duur op het hoofdkantoor van Argenta.
 • Tewerkstelling in Antwerpen-centrum, zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Competitieve verloning, aangevuld met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen en glijdende werkuren.
 • Je gaat aan de slag bij een sterk groeiende bankspeler en een werkomgeving in beweging. Dit geeft je ruime leer- en ontwikkelingskansen naar de toekomst.

Trefwoorden voor deze vacature

Uw sollicitatie wordt binnen Azuro opgevolgd door Raf Steenssens.

Tags: vacature, job, functie, Argenta, Antwerpen, bank, kredieten, credits, kredietanalist, teamleader, teamcoach, kredietcomité, kredietacceptatie, leningen, manager, verantwoordelijke, bancair, banking, kredietrisico.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: