Vacature: TeamLeader Back Office

Job intro

Helaas werd deze vacature reeds afgesloten. Mogelijk werd je nog doorverwezen naar deze pagina via een externe website. Klik door naar onze jobcorner voor een overzicht van onze huidige vacatures!

Voor een verzekeraar in Brussel is Azuro op zoek naar een Teamleader Back Office. In deze functie stuur je een team van een 15-tal medewerkers aan en ben je in eerste instantie de coach en coördinator van je team. Je zorgt ook voor een optimale dienstverlening bij de behandeling van de Nederlandstalige rechtsbijstandsdossiers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag als teamleader verzekeringen in de afdeling Rechtsbijstand om een team van schadebeheerders te coachen en begeleiden. Het team staat in voor de Nederlandstalige klantenportefeuille en behandelt standaarddossiers binnen de verschillende varia-takken. De complexe schadegevallen worden door een ander team opgenomen.


Je rapporteert aan de Manager van de afdeling en staat in voor de dagelijkse opvolging en coördinatie van de werkzaamheden van het schadeteam; dit om een optimale werking te garanderen en de cliënt maximaal te ondersteunen.


Je motiveert, inspireert, evalueert en ontwikkelt jouw schadebeheerders rechtsbijstand teneinde te allen tijde over voldoende, gemotiveerde en geschikte beheerders te beschikken.


Je staat in voor de planning en organisatie van jouw verzekeringsteam door de coördinatie van de werkzaamheden, een proactieve resourceplanning en het vertalen van de ondernemingsdoelstellingen naar meetbare objectieven (KPI’s) voor de teamleden. Hierbij draag je zorg voor duidelijke processen, procedures en SLA’s en zit je eveneens het teamoverleg voor.


Je neemt autonoom beslissingen binnen de toegekende bevoegdheden en formuleert antwoorden en oplossingen (bij klachten, uitzonderingsdossiers, edm.) aan het team en aan individuele medewerkers.


Je rapporteert de nodige informatie, analyses en prognoses om het management te voorzien van stuurinformatie. Dit behelst o.m. regelmatige metingen mbt de afgewerkte en liggende werkvoorraad en recurrente rapportage inzake de performantie van het team en de processen.


Via meetings en seminars onderhoud je contacten met interne collega’s, tussenpersonen en andere verzekeraars.


Je neemt actief deel aan projecten in het kader van je bevoegdheidsdomein en levert de nodige input om het dienstverleningsproces zo efficiënt en cliëntvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Je stimuleert je teamleden om hierbij ook hun visie en input tijdig te kunnen leveren.


Verder waak je over de ontwikkeling en professionalisering van de teamleden via opleiding en uitwisseling van kennis.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma,
 • Je hebt sterke coachende vaardigheden en hebt al een eerdere ervaring opgedaan in een people managementfunctie
 • je hebt interesse in de verzekeringssector
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans.
 • Je bent communicatief en verbaal sterk.
 • Je staat open voor veranderingen en bent gericht op procesoptimalisatie. Je kan aantonen dat je reeds betrokken bent geweest in projecten rond procesverbetering.
 • Je bent diplomatisch, integer en mensgericht.
 • Je kan jezelf terugvinden in de volgende trefwoorden: teamplayer, hands-on, flexibele instelling, zelfstandig, initiatiefnemer, relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidszin.

Aanbod

 • Vast contract van onbepaalde duur in Brussel bij een verzekeringsmaatschappij.
 • Tewerkstelling in een zeer uitdagende functie met ruime ontplooiingsmogelijkheden.
 • Bij deze opdrachtgever kan je rekenen op interessante loonvoorwaarden aangevuld met een uitgebreid pakket van extralegale voordelen, bovendien met mogelijkheid tot thuiswerk,...

Trefwoorden: vacature, job, verzekeringen, insurance, rechtsbijstand, schade, schadeverzekeringen, manager, functie, teamleader, teamleider, azuro, teamcoach, Brussel, peoplemanager, verzekeringswezen, jobs, vacatures, claims, schadebeheer, schadebeheerder

Trefwoorden voor deze vacature

 Interesse in deze vacature? Bezorg ons dan snel je sollicitatie via de knop solliciteren op deze pagina. Wij nemen nadien contact met je voor een verdere toelichting en bespreking!

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: