Vacature: Teamleader Pré-Contentieux (afgesloten)

Job intro

Heb jij concrete ervaring in een operationeel leidinggevende functie in de banksector of heb je kennis van kredieten of debiteuren processen?

Heb jij interesse in deze functie van teamleader bij Argenta?  Bekijk het overzicht van onze actueel openstaande vacatures in het Nederlands hier. De selectieprocedure voor deze vacature werd helaas al afgesloten. 

Werkgever

Argenta is een onafhankelijke bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Familiaal van oorsprong en opgericht met een bescheiden startkapitaal, kozen zij bewust voor de langzamere maar duurzame en veilige weg van organische groei. Een keuze die zijn waarde tijdens de recente crisissen duidelijk heeft bewezen. Als bank-verzekeraar richt Argenta zich op een hoofdzakelijk particulier cliënteel. Eenvoud, transparantie en eerlijkheid vormen daarbij de belangrijkste kernwaarden. Naar de consument toe vertaalt zich dit in eerlijke, duidelijk begrijpbare, veilige en scherp prijs-kwalitatieve producten. En die strategie loont. Recent drie maal verkozen tot "Beste Bank van het Jaar" in 2009-2011-2012 en met een zeer tevreden, groeiend en trouw cliënteel, kijkt Argenta uit naar heel wat nieuwe medewerkers om hun succesverhaal de komende jaren verder te zetten. Als vaste rekruteringpartner van Argenta staat Azuro hierbij in voor de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat aan de slag op het hoofdkantoor van Argenta in de functie van teamcoach van het nieuwe team pré-contentieux binnen de directie Kredieten.


De rol van dit team zal er op gericht zijn om de aanwezige risico’s in de kredietportefeuille maximaal onder controle te houden ; bij het ontstaan van achterstanden in kredieten grijpt het team onmiddellijk in en neemt het de gepaste maatregelen om deze achterstanden zo snel mogelijk aangezuiverd te krijgen.
Het onderhouden van contacten met kantoorhouders en cliënten zijn een belangrijke schakel in het pré-contentieux proces ; indien nodig worden er al maatregelen genomen (omzetting hypothecaire volmacht, betekening loonafstand, …) om onze waarborgpositie te verbeteren.


Rapportering over de resultaten die het team hierbij behaalt, maken deel uit van het takenpakket.

Na je inwerkperiode zal je in deze functie van teamleader verantwoordelijk worden voor het aansturen en coachen van de teamleden.

Het team Precontentieux is pas recent operationeel van start gegaan en is dus nog in volle “groei” ; op basis van de dagdagelijkse ervaringen in de praktijk worden de processen en werkwijzen nog continu bijgestuurd in functie van de “best practices”.


We verwachten dus dat je een geboren organisator bent en flexibel inspeelt op wijzigende omstandigheden.


In functie van de aanpassingen in de organisatiestructuur die we binnen de afdeling plannen zal het takenpakket van je team nog verder uitgebreid kunnen worden.

Als spilfiguur in het team sta je in voor de operationele aansturing van je team en ben je het eerste aanspreekpunt op de werkvloer bij vragen of complexere dossiers.

Je bent een echte motivator, een mentor en een coach voor de medewerkers in je team. Je coacht je medewerkers ter verbetering van hun prestaties (on-the-job training en begeleiding) en neemt initiatieven ter verbetering van de werkomgeving en -sfeer.

Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar de komende jaren heel wat projecten lopen inzake procesoptimalisatie en werkvereenvoudiging. Als teamcoach speel je een belangrijke ondersteunende rol in deze change omgeving: je geeft proactief advies en input aan project- en procesmanagement en staat de medewerkers bij in het accepteren en implementeren van nieuwe werkwijzen.

Je werkt nauw samen met je collega’s teamleiders van Team Beheer Kredieten en Team Contentieux ; samen zorgen jullie ervoor dat jullie processen en de doorstroming van kredietdossiers optimaal op elkaar zijn afgestemd.

 

Profielkenmerken

 Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma en hebt reeds enkele jaren relevante werkervaring in een leidinggevende rol.

Kennis van kredieten of van een invorderingsproces is een sterk pluspunt.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een goede tot zeer goede kennis van het Frans.

Je bent communicatief aangelegd en hebt sterke people management vaardigheden. Mensen sterker maken in hun job, is jouw passie.

Je hebt een breed inzicht in de werkprocessen in een bancaire backoffice omgeving. Dit stelt je in staat vanuit een koepelview actief mee bij te dragen aan een continue verbetering van de werkomgeving.

Aanbod

 Vast contract van onbepaalde duur op het hoofdkantoor van Argenta.

Aantrekkelijke bruto verloning, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering).

Glijdende werkuren en een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer in het centrum van Antwerpen bieden je de garantie voor een goede afstemming werk en gezin.

 

Trefwoorden voor deze vacature

Interesse? Bezorg ons dan je cv en motivatiebrief via de knop "solliciteren".

Je kandidatuur wordt binnen Azuro verder opgevolgd door Raf Steenssens (03/206.78.30).

De volgende trefwoorden verhogen onze vindbaarheid op het internet: Bijzonder Beheer, contentieux, precontentieux, pré contentieux, invorderingen, debiteurenbeheer, incasso, vacature, job, functie, Antwerpen, Argenta, Azuro, teamleader, manager, teamleider, teamcoach, preventief curatief beheer, kredieten, kredietrisico, credits, kredietanalist, kredietanalyse, credits, credit manager, collections, consumentenkredieten, deurwaarderskantoor, gerechtsdeurwaarder, schuldvorderingen, credit controller, credit controlling.

Deze vacature is afgesloten waardoor er niet meer gesolliciteerd kan worden.

Vergelijkbare vacatures: