Vacature: Underwriter Art en Personal Lines

Job intro

Voor een verzekeringsmaatschappij te Brussel kijken wij uit naar een underwriter Art & Private Lines.

Werkgever

Onze klant is een internationale en beursgenoteerde niche verzekeraar met ruim 100 jaar ervaring in de verzekeringsmarkt. Zij zijn actief in particuliere en zakelijke risico’s en leveren maatwerk aan een doelgroep van vermogend particulier cliënteel. Dit cliënteel bieden zij verzekeringsoplossingen aan voor o.a. (vakantie)woonhuizen met luxe inboedel, privé-kunstverzamelingen, sieraden en juwelencollecties, oldtimers, luxewagens en dit via een (inter)nationaal netwerk van makelaars.

Wereldwijd tellen zij 1400 medewerkers en hebben zij vestigingen in 12 verschillende landen. Als medewerker ga je bij hen aan de slag in een internationaal en meertalig gerichte werkomgeving. Een ander internationaal aspect is dat je trainingen kan volgen in één van de internationale vestigingen of deelneemt aan Underwriting Forums.

Hoewel onderdeel van een grote internationale groep, kenmerkt hun bedrijfscultuur in België zich toch als familiaal en gemoedelijk. Als werknemer kan je je bij hen verwachten aan een zeer grote mate van autonomie en zelfstandigheid in het uitvoeren van je functie en een brede ruimte tot initiatief en zelfontplooiing.

Taken en verantwoordelijkheden

Als underwriter zal je verantwoordelijk worden voor het onderschrijven van nieuwe aanvragen of het heronderschrijven van bestaande contracten. Als onderschrijver sta je mee in voor het detecteren van opportuniteiten en je bouwt een hechte vertrouwensrelatie op met de klant-makelaars.

Meer precies zal je takenpakket omvatten:

 • Je bent verantwoordelijk voor het onderschrijven van verzekeringsaanvragen. Je houdt hierbij rekening met diverse parameters zoals prijs en risicobepaling, de algemene bedrijfsstrategie en de geldende interne underwriting richtlijnen.
 • Je onderhandelt voorwaarden met diverse interne en externe stakeholders.
 • Je ontwikkelt samenwerkingsrelaties met nieuwe makelaar-klanten en je bouwt de relatie met bestaande makelaars verder uit.
 • Je werkt nauw samen met operations, claims, finance, marketing,… ter verbetering van bestaande producten of ter ontwikkeling van nieuwe producten.
 • Je houdt je op de hoogte van de resultaten en je denkt proactief na over mogelijkheden tot verbetering op product- of procesniveau.
 • Je hebt aandacht voor de verdere groei van de activiteiten en resultaten en je detecteert mogelijkheden tot cross- en up selling.
 • Je neemt initiatief in de optimalisatie van de bestaande portefeuille, rekening houdende met diverse parameters zoals o.a. rentabiliteit.

Profielkenmerken

 • Je bent in het bezit van een bachelor of master diploma.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Frans en het Engels.
 • Je hebt minimum 2 tot 5 jaar ervaring (of meer!) in underwriting binnen Non-Life verzekeringen (particulieren, kunstverzekeringen of ondernemingen).

Aanbod

 • Je gaat aan de slag in een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur in Diegem.
 • Competitieve bruto verloning, aangevuld met een mooi extralegaal pakket.
 • Veel belangrijker zijn echter de mogelijkheden die dit bedrijf biedt: ruime leer- en ontplooiingsmogelijkheden, een stimulerende internationale en meertalige werkomgeving, een grote mate van autonomie en beslissingsbevoegdheid in het uitvoeren van je functie.
 • Tot slot is onze klant een internationale en beursgenoteerde onderneming met sterke financiële slagkracht. De voorbije jaren kenden zij in België en Europa ook een continue en positieve groei.

Trefwoorden voor deze vacature

underwriter, onderschrijver, Brussel, verzekeringen, boar, niet-leven

Contactpersoon voor deze job

Raf Steenssens.

Solliciteer met CV

Vergelijkbare vacatures: